Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Realizace v Hradišťku: uplatnění peletových kotlů Hoval

Společnost Hoval s více než 70 lety zkušeností vyvíjí a dodává prémiová řešení pro vytápění, větrání a chlazení budov. Spolupráce s investory a developery při tvorbě komplexních řešení s ohledem na efektivnost a úsporu provozních nákladů, zajištění spolehlivého provozu nebo záruční a pozáruční servis odpovídají individuálním požadavkům zákazníků.


ZŠ Hradišťko

Základní škola Hradištko byla založena v roce 1875. Od školního roku 2012/2013 funguje jako plně organizovaná škola s prvním stupněm a od školního roku 2014/15 postupně rozbíhá druhý stupeň. Kapacita školy je od září 2016, kdy byl dostavěn nový pavilon, 300 žáků. Ve škole je v současné době k dispozici 13 kmenových učeben, 1 počítačová místnost, zázemí pro žáky a zaměstnance školy a školní jídelna. Součástí školy je školní družina se třemi odděleními s celkovou kapacitou 90 dětí. Ve škole probíhá nabídka kroužků – z vlastních i externích zdrojů. Právě na ZŠ Hradišťko dodal Hoval v roce 2012 peletový kotel Biolyt s akumulací 1 500 l Hoval Enerval. Biolyt je peletový kotel s výkonem 50 - 160 kW s unikátním pyrolitickým hořákem, který spaluje plyny vzniklé zplyňováním paliva s maximální efektivitou.

Peletový kotel Hoval BiloLyt
Peletový kotel Hoval BiloLyt
Nainstalovaný kotel BioLyt na ZŠ Hradišťko
Nainstalovaný kotel BioLyt na ZŠ Hradišťko

MŠ Hradišťko

Po dodání peletového kotle Biolyt s akumulací Enerval na ZŠ Hradišťko, následoval projekt MŠ Hradišťko. Hoval zde dodával řešení opět peletový kotel Biolyt, tentokrát s akumulací 1 000 l. Dodávka se uskutečnila 13 měsíců po dokončení projektu ZŠ Hradišťko a to v září 2013.

Peletový kotel Hoval BiloLyt
Peletový kotel Hoval BiloLyt

Poslední díl do skládačky – rozšíření ZŠ Hradišťko

Nadneseně řečeno, posledním dílem do skládačky v projektu Hradišťko bylo rozšíření výše zmíněné ZŠ Hradišťko. V tomto projektu, který se uskutečnil v dubnu 2016 byl opět Hoval v hlavní roli. I zde se po rozšíření objektu dodával produkt Biolyt s akumulací 1 000 l a boiler Combival – monovalentní ohřívač s 1 výměníkem pro vytápění pomocí 1 zdroje tepla.

CombiVal – monovalentní ohřívač pro vytápění
CombiVal – monovalentní ohřívač pro vytápění

Inspirujte se naším řešením pro školní budovy! Více informací


Hoval spol. s r.o.
logo Hoval spol. s r.o.

Hlavní činností firmy Hoval je výroba a prodej tepelné techniky a vzduchotechniky, podpora projektování, spolupráce s investory a developery při tvorbě komplexních řešení s ohledem na efektivnost a úsporu provozních nákladů, zajištění spolehlivého provozu ...