Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ještě více důvodů, proč si vybrat řešení od společnosti Danfoss v podobě ventilů ASV pro automatické vyvážení

Co dělat s běžně používaným a dobře fungujícím produktem? Ponechat ho to tak, jak je? Nebo ho zdokonalit? Vzhledem k tomu, že společnost Danfoss se zaměřuje na technologie budoucnosti, naši inženýři navrhli novou generaci automatických vyvažovacích ventilů z řady ASV. Výsledek? Řada vylepšení, která vám usnadní práci.

Automatické vyvážení zajišťuje hydronickou rovnováhu

Automatické vyvažovací ventily Danfoss ASV byly poprvé představeny v roce 1989. Od té doby se toto řešení ukázalo jako nejlepší volba, pokud jde o hydronické vyvážení dvou-trubkových radiátorových soustav vytápění. V praxi je však stále velké množství budov, kde rozvody vytápění nejsou hydronicky vyváženy. V těchto případech dochází k plýtvání drahocennou energií, a navíc tento stav vyvolává oprávněné stížnosti od obyvatelů ohledně nerovnoměrné distribuce tepla, hlučnosti topné soustavy, vysokých účtů za energie a nepřiměřeného rozdělování nákladů za teplo.

Řešením jsou automatické vyvažovací ventily ASV od společnosti Danfoss, které řeší technické problémy s kolísáním tlaku, respektive kolísáním tlakového rozdílu v soustavách vytápění. Tyto jevy bývají zpravidla hlavní příčinou všech výše uvedených problémů.

Důraz na snadnou instalaci a uvedení do provozu


Na základě požadavků našich zákazníků jsme navrhli nové řešení ventilů ASV. Při konstrukci ventilů ASV nové generace jsme se zaměřili zejména na zlepšení instalace a uvedení do provozu, které zjednoduší práci instalatérům a tím ušetří jejich čas. Nová generace ventilů ASV nabízí řadu zlepšení.

Nejdůležitější jsou:
  • robustní pouzdro ventilu s integrovanou membránou zajišťující spolehlivou konstrukci a velmi přesnou úroveň regulace tlakového rozdílu
  • zřetelně viditelná stupnice usnadňuje kontrolu, zda je nastavení tlakového rozdílu správné
  • nastavení lze provést ručně, není potřeba žádné nástroje
  • stupnice nastavení je uzamykatelná
  • možnost uzamknutí ventilu v plně otevřené poloze pro rychlé a spolehlivé plnění a čištění soustavy vytápění

Nové ventily ASV jsou k dispozici v dimenzích od DN 15 do DN 50. Vlastní regulátor tlakového rozdílu má označení ASV-PV, partnerské ventily pak ASV-BD nebo ASV-M .

Regulátory tlakového rozdílu ASV-PV s rozsahem nastavení 5-25 kPa a 20-60 kP plně pokrývají požadavek jak na nízký, tak na vysoký tlakový rozdíl.

Pro více informací navštivte naše webové stránky www.heating.danfoss.cz nebo kontaktujte našeho obchodního zástupce pana Ing. Michala Kučeru tel: 602 241 006, email: michal.kucera@danfoss.com.



DANFOSS, s. r. o.
logo DANFOSS, s. r. o.

Danfoss nabízí: regulační prvky pro CZT, termostatické hlavice, ventilová tělesa a šroubení, armatury pro vyvážení soustav v rezidenčních a komerčních budovách, produkty pro chytré vytápění - ovládání radiátorů a podlahového vytápění vzdáleně přes ...