Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Regulátory ECL COMFORT řeší problém s ovládáním tepelné soustavy

Společnost Danfoss přichází z novými elektronickými regulátory teploty ECL COMFORT 310 a ECL COMFORT 210. Jejich předností je efektivní distribuce tepla a tedy prokazatelné snižování provozních nákladů na vytápění o 11-15 %.

Společnost Danfoss přichází s novými elektronickými regulátory teploty ECL COMFORT 310 a ECL COMFORT 210. Jejich předností je efektivní distribuce tepla a tedy prokazatelné snižování provozních nákladů na vytápění o 11–15 %. Regulátory řady COMFORT nabízí přehledné uživatelské prostředí i snadnou instalaci. Jsou určeny pro soustavy centrálního zásobování teplem, stejně jako pro soustavy ústředního vytápění, ohřevu teplé vody a chlazení.

Úspory energií je dosahováno pomocí ekvitermní regulace a přesného časovaného dávkování tepla s využitím omezování vratné teploty, průtoku a výkonu. Zařízení jsou kromě jiného vybavená výstupy pro regulační ventil se servopohonem, reléovým výstupem k připojení cirkulačního čerpadla a přepínacího ventilu, a také výstupem pro alarm. Zvolit je možné až čtyři konfigurovatelné vstupní signály jako např. vstup teplotního senzoru Pt 1000, analogový vstup (0–10 V) nebo digitální vstup.

Dálkové ovládání

Regulátory poskytují přesnou kontrolu distribuovaného tepla. Uživatel má přehled o reálném fungování soustavy a může ji ovládat prostřednictvím jednoduchého otočného ovladače. Pokud je přístup k regulátoru jakýmkoliv způsobem komplikován či omezen, je možné využít dálkového ovladače ECA 30/31 a umístit ho na libovolné místo v budově. Veškeré funkce regulátoru pak budou pohodlně přístupné, a to vč. údajů, které regulátor měří, monitoruje a se kterými pracuje při maximalizaci efektivnosti řízené tepelné soustavy.

Flexibilní software a šest souřadnicových bodů

Regulátor ECL COMFORT 210 je samostatný regulátor bez komunikačního rozhraní určený pro aplikace až do 2½ okruhu. Pro komplikovanější soustavy a komplexnější řízení je nabízen regulátor ECL COMFORT 310 s komunikačními rozhraními pro aplikace do 3½ okruhu. V obou případech je provoz regulace tepelné soustavy realizován pomocí softwaru, jehož kvalita zaručuje správné a tedy nejen technicky bezchybné, ale v důsledku ekonomicky výhodné fungování systému. Software je součástí aplikačních klíčů ECL, které jsou předmětem objednávky a umožňují zapojení a řízení veškerých souvisejících technologií. Jejich softwarová výbava je uzpůsobena pro flexibilní konfiguraci a regulátor je díky tomu možné jednoduše aktualizovat. Software je kompatibilní směrem od nižších verzí k verzím vyšším.

ECL 110
ECL 110
ECL 210
ECL 210
ECL 310
ECL 310
 

Oba zmíněné typy regulátorů lze používat jako tzv. řídící regulátor nebo podřízený regulátor v systémech řídící/podřízené regulátory. Topná křivka a maximální i minimální teplotní limity teplonosné látky se nastavují pomocí šesti souřadnicových bodů a omezení teploty zpátečky může fungovat v souladu s venkovní teplotou, případně se tento parametr dá nastavit jako pevná hodnota.

Další informace na www.danfoss.cz


DANFOSS, s. r. o.
logo DANFOSS, s. r. o.

Danfoss nabízí: regulační prvky pro CZT, termostatické hlavice, ventilová tělesa a šroubení, armatury pro vyvážení soustav v rezidenčních a komerčních budovách, produkty pro chytré vytápění - ovládání radiátorů a podlahového vytápění vzdáleně přes ...