Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rekonstrukce běžeckého tunelu – využití plošného vytápění REHAU

TJ Slavoj Český Brod

Na konci roku 2011 zrealizovala firma REHAU další zajímavý objekt, který je v rámci České republiky naprosto výjimečný. S nejdůležitějšími daty a parametry této stavby Vás seznámíme na následujících řádcích.

V rámci kompletní rekonstrukce běžeckého tunelu TJ Slavoj Český Brod, bylo kromě rekonstrukce podlahy běžeckého tunelu, nutno zajistit i kompletní výměnu provozního souboru vytápění. Po zvážení technických specifikací stavby a nároků na ekonomičnost provozu bylo rozhodnuto využít pro tento objekt plošné vytápění REHAU.

Systém plošného podlahového vytápění je instalován v běžecké hale o délce 77 m a šířce 9 m. Skladba podlahy se skládá z tepelné izolace z polystyrenu o síle 100 mm, na této izolaci je položeno a ukotveno pomocí příchytek 650 m vodících lišt RAILFIX 20. Do lišt je uloženo téměř 4 500 m trubek RAUTHERM S 20×2,0 mm. Celkově je v objektu umístněno 27 topných okruhů, které jsou napojeny na příslušné rozdělovače. Ty jsou osazeny regulačními a zónovými ventily. Díky tomu lze zajistit i zónové vytápění běžeckého tunelu. Propojení rozdělovačů je pak realizováno pomocí trubek RAUTHERM FW o průměru 50 a 63 mm. Celkový instalovaný výkon podlahového vytápění je 56,5 kW.

Vlastní podlaha běžeckého tunelu je instalována na dvojité dřevěné rámové konstrukci, která je položena na podkládacích hranolech. Tyto hranoly jsou umístěny v otvorech v tepelné izolaci a opatřeny pružnými podkladními prvky. Podlaha běžeckého tunelu je ukončena speciálním sportovním povrchem PULASTIC SP. Takto provedená konstrukce se vyznačuje optimálními vlastnostmi pro sportovní využití a díky plošnému vytápění vykazuje i velmi dobré ekonomické parametry provozu.

Firma REHAU na tomto objektu opět prokázala svoji technickou kompetentnost v oblasti plošného vytápění a chlazení, a zároveň schopnost vyřešit požadované technické zadání v souladu s ekonomikou provozu. To vše ke spokojenosti investora.


REHAU s.r.o.
logo REHAU s.r.o.

Firma REHAU nabízí prémiová řešení na bázi polymerů. Pro oblast TZB dodáváme podlahové a stěnové vytápění/chlazení – trubky a technika spojování, systémové desky, regulace, rozdělovače; rozvody studené a teplé vody - instalace pitné vody, odhlučněná ...