Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový firemní areál AC Heating poskytne výrobní zázemí, sklady i showroom

Tepelná čerpadla nejen do novostaveb

V České republice jsme jako první instalovali tepelná čerpadla, která mají plynulou regulaci výkonu. Použitím regulace xCC se nám podařilo spojit požadavky topných systémů s technologickými možnostmi tepelných čerpadel. Výrazně se díky tomu zjednodušilo a zlevnilo připojení tepelného čerpadla do rodinných domů, zmenšili se tím také prostorové nároky na instalaci. Toto řešení navíc umožňuje plné využití výhod tepelných čerpadel i u starších objektů. Standardem je záruka 7 let, která není podmíněná servisními prohlídkami.

Využití ve velkých objektech

Postupem času jsme pokročili ještě dál a s vývojem řídicího systému xCC jsme rozšířili aplikační možnosti tepelných čerpadel i do oblasti bytových domů, penzionů, průmyslových objektů a dalších komerčních budov.

Možná si říkáte: „Přece ale tepelná čerpadla se do velkých objektů instalovala již dříve.“ Ano, je to pravda, ale jednalo se obvykle o velká zařízení s nevyhovujícími provozními parametry.

Nám se podařilo využít zkušeností a výhod systémů tepelných čerpadel používaných u rodinných domů (účinnost i spolehlivost) a doplnit je o vysoký výkon. Výkonová řada od 6 kW do 55 kW, možnost řadit systémy do kaskád a kombinovat je se stávajícími nebo doplňkovými zdroji teplat, vytváří prostor pro realizace ve velkých objektech při zachování vysoké spolehlivosti i účinnosti. Dálková správa a diagnostika jsou standardem.

Zahraniční aktivity

Inovativní přístup, vlastní vývoj a vysoká technologická úroveň našich tepelných čerpadel jsou základem našeho silného postavení na českém trhu. Jsme jedním z hlavních dodavatelů tepelných čerpadel vzduch-voda v České republice. Logicky jsme se proto rozhodli naše aktivity rozšířit i do zahraničí. Oblastmi, kam dnes tepelná čerpadla dodáváme, jsou Německo, Irsko, Slovensko, Rakousko a nově i Belgie. Jazykové mutace řídicího systému xCC pro jednotlivé lokality jsou samozřejmostí.

Nové funkce řídicího systému – zaměřeno na úspory

Spolupráce se společnostmi Carrier a Toshiba nám poskytla kvalitní základ, který je pro fungování každého tepelného čerpadla nutností. Progresivní metody řízení, které obsahuje řídicí systém xCC, umožnily posunout tepelná čerpadla AC Heating ještě dále v oblasti účinnosti. Implementovali jsme postupně nejrůznější funkce, jako je například automatická optimalizace ekvitermních křivek u všech topných okruhů, úsporné řízení cirkulačního čerpadla teplé užitkové vody, multizónové řízení umožňující ovládat teplotu v každé místnosti zvlášť nebo i podpora optimalizace využití elektrické energie vyrobené fotovoltaickou elektrárnou.

Tepelné čerpadlo dnes již není jen úsporným topným zdrojem. Je-li vybaveno vhodným řídicím systémem s rozšířenou funkcionalitou, umožňuje řízení nejen celé topné soustavy, ale i prvků, které s tepelným čerpadlem úplně nesouvisí (ovládání žaluzií, řízení závlahy…). Toto propojení systémů a centrální řízení jednotlivých prvků přináší samozřejmě další nemalé úspory.

Nové sídlo firmy


S vývojem tepelných čerpadel a řídicího systému xCC se rozvíjí i naše aktivity a mění se požadavky na zázemí. Nyní máme sklady a referenční kancelář v Plzni, Nepomucká 114, kanceláře na Slovanské aleji 28 a výrobní prostory řešíme externě. Již v roce 2008 jsme si byli vědomi toho, že takové zázemí je dočasné a začali jsme plánovat výstavbu nového areálu. Výstavba byla zahájena v roce 2012 v Plzni-Letkově. Dokončení stavby je plánováno na srpen roku 2014. Od podzimu 2014 se Vám proto budeme plně věnovat již z nových prostor, které zahrnují také showroom.

Zajímají Vás tepelná čerpadla? Obraťte se na nás telefonicky nebo přes náš webový portál, rádi Vám poskytneme bližší informace.

Za tým AC Heating zdraví
Ing. Lubomír Kuchynka

info@ac-heating.cz
www.ac-heating.cz


AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem
logo AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem

Společnost KUFI INT je česká firma, která vyrábí a instaluje tepelná čerpadla AC Heating Convert AW. Naše tepelná čerpadla vytápí rodinné domy, bytové domy, školy, školky, administrativní budovy a průmyslové haly. Máme za sebou stovky instalací tepelných ...