Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelná čerpadla AC Heating se prezentovala v rámci veletrhu FOR ARCH 2015

Část největšího stavebního veletrhu v České republice FOR ARCH 2015 byla tradičně zaměřena na vytápění, alternativní zdroje energie, vzduchotechniku. Specifickým tématem byly též dotační programy a značení topných zdrojů energetickými štítky.

Bezpracný a bezúdržbový způsob vytápění je pro všechny majitele novostaveb či domů v rekonstrukci jednou z nejdůležitějších věcí. Stejně tak i ekonomika provozu topného zdroje, možnost získání dotace v rámci programu Nová zelená úsporám ( NZÚ ) nebo z programu „Kotlíková dotace“.

Velmi aktuální je tepelné čerpadlo. Podle nové normy bude od 26. září 2015 platit pro výrobce a dovozce tepelných čerpadel povinnost označovat svá zařízení energetickými štítky. Stejně jako je tomu již nyní pro běžné elektrické spotřebiče. Tím zákazník získá jasnou informaci o energetické účinnosti tepelného čerpadla. Třída energetické účinnosti vychází z měření sezónního topného faktoru (SCOP).

Již loni jsme jako první zdůrazňovali měření účinnosti tepelných čerpadel při celoročním provozu – SCOP (podle nejnovější normy EN14825:2014). Vysoká účinnost tepelných čerpadel AC Heating Convert AW je daná správně navrženým výkonem tepelného čerpadla vůči tepelné ztrátě domu, vlastní regulací xCC a kvalitními komponenty.

Optimální řízení tepelného čerpadla Convert AW zajišťuje regulace xCC. Tento systém stále zdokonalujeme a rozšiřujeme. V rámci novinek prezentovaných na veletrhu jsme představili: automatickou dálkovou diagnostiku – logování a vyhodnocování parametrů tepelného čerpadla. Každá odchylka od optimálního chodu je řešena a následně odstraněna. Zákazníka sami upozorníme na možné vylepšení nastavení topného zdroje. Touto novinkou šetříme zákazníkům řádově další tisíce korun ročně.

Další stovky korun do rodinného rozpočtu Vám ušetříme prostřednictvím nové funkce – řízení tepelného čerpadla v závislosti na venkovním počasí. Z dlouhodobě ověřené meteorologické služby sbíráme a sledujeme data minimálně 12 hodin dopředu. Následně regulace sama vyhodnocuje na základě předpovědi počasí v následujících 6 hodinách, zda má systém ztlumit topení v domě nebo naopak dům mírně přetopit.

Uvažujete o pořízení tepelného čerpadla? Nebojte se nás oslovit. Proč si vybrat právě nás?

Jsme výrobci tepelných čerpadel od roku 2006 a ročně sami montujeme cca 300 tepelných čerpadel v České republice. Působíme nejen na českém trhu ale i v Irsku, Německu, Rakousku, Maďarsku, Velké Británii a na Slovensku. Naše čerpadla prošla náročnými certifikacemi a měřeními, podle kterých jsou jedny z nejúčinnějších na českém trhu (značky kvality Q-Label, MCS a měření SCOP ze státní zkušebny Strojírenského ústavu v Brně). Na všechna naše tepelná čerpadla poskytujeme záruku 7 let, na kterou se nevztahují pravidelné roční prohlídky.

Veletrh FORARCH 2015 je úspěšně za námi. Všem, kteří nás na veletrhu navštívili, děkujeme za přízeň. Zároveň Vás srdečně zveme do našeho sídla v Plzni - Letkově.


AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem
logo AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem

Společnost KUFI INT je česká firma, která vyrábí a instaluje tepelná čerpadla AC Heating Convert AW. Naše tepelná čerpadla vytápí rodinné domy, bytové domy, školy, školky, administrativní budovy a průmyslové haly. Máme za sebou stovky instalací tepelných ...