Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Dodací lhůty tepelných čerpadel se prodlužují. Proč to tak je, a na co se připravit?

Když si dnes objednám tepelné čerpadlo, za jak dlouho dorazí? Bude stát pořád stejně, když jeho výroba mezitím zdražila? A co se stalo se značkou Tatramat? Zeptali jsme se Jana Metlického, jednatele společnosti Stiebel Eltron.

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Za vysokou poptávku jsou výrobci tepelných čerpadel rádi a výrobní kapacity společnosti Stiebel Eltron jsou na ni připravené. Přesto je při současné situaci na trhu obtížné garantovat termíny dodání. Hlavní příčinou jsou proměnlivé dodávky subdodavatelů, kteří nestíhají vyrábět. Nejen, že objednané zboží nemusí dorazit v objednaném množství, může také dorazit za jinou cenu. Jak takové nesnáze řeší ve Stiebel Eltron? Mohou tyto potíže ovlivnit konečnou cenu pro zákazníka? A jak dlouho ještě tato situace potrvá? Dozvíte se v rozhovoru s Janem Metlickým, jednatelem společnosti.

Stiebel Eltron ale nejsou jen tepelná čerpadla a firma nabízí další způsoby, jak zákazníkům pomoci s úsporami energie. V sortimentu společnosti tak najdeme i větrání s rekuperací, tepelná čerpadla na ohřev vody nebo chytré ohřívače vody, které umí připravit teplou vodu až ve chvíli, kdy je opravdu potřeba.

Když je řeč o přípravě teplé vody, mnohým čtenářům se vybaví tradiční slovenská značka Tatramat. Ta v roce 2004 přešla pod společnost Stiebel Eltron a s ní i výrobní závod v Popradu. Továrna v Popradu se od té doby rozšířila a výrobky z tohoto provozu se prodávají do celého světa – jen teď už pod značkou Stiebel Eltron. Funguje zde i zpětná kompatibilita výrobků se staršími ohřívači Tatramat.

Zajímá vás, jak se výroba na Slovensku od vstupu Stiebel Eltron rozvíjela a co všechno se dnes v Popradu vyrábí? Poslechněte si rozhovor s Janem Metlickým, jednatelem Stiebel Eltron.

 
 
Reklama