Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak se vyrábí průmyslové kotle a systémy Viessmann?

Rychle a stručně výrobou průmyslového kotle Viessmann, aniž byste museli na exkurzi do výrobního závodu.

Na začátku je návrh kotle v 3D software. Následuje výběr základních materiálů pro kotlové těleso, stočení plechu do válce tvořícího základ kotlového tělesa. Následuje výroba čel kotle pro vložení trubek vedoucích horké spaliny, přesné opracování, plně robotické svařování. Kvalita vyrobené spalovací komory je ověřena automatickou kontrolou svarů rentgenovými paprsky ve dvou prostorových osách. Kontrola je plně digitální, založená na fyzikálních principech bez použití jakýchkoliv chemikálií. Jistotu zvyšuje následná ručně prováděná kontrola vybraných spojů.

Montáž začíná vložením spalovací komory do kotlového tělesa. Pak se vkládají trubky vedoucí horké spaliny a následuje precizní svaření.

Výroba pláště kotle začíná vložením desky plechu do dělicího a vysekávacího stroje. Všechny díly pláště procházejí protikorozní úpravou a automatickou lakovací linkou.

Základ kotle je smontován a následuje kompletace o řídicí systémy, jejich příslušenství atp. včetně jejich nastavení a kontroly funkcí.

Podle velikosti a způsobu přepravy je pro kotel zvolen vhodný přepravní obal a kotel je odeslán ke svému budoucímu provozovateli.


VIESSMANN, spol. s r.o.
logo VIESSMANN, spol. s r.o.

Kompletní program Viessmann nabízí individuální řešení s efektivními systémy v nejvyšší kvalitě pro všechny oblasti použití a energetické zdroje - vytápění, průmyslové energetické systémy, chladicí systémy.