Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál
Vytápíme kapalnými palivy

Topný olej EL ve vytápění, část 3/6 – úložiště tvořená sestavou nádrží

Velkokapacitní nádrže pro průmysl a velké budovy mají svá specifika a podléhají příslušným normám. V následující prezentaci jsou představeny nejen jejich základní parametry, ale prostor je věnován i příkladům z praxe.

Více zajímavých videí na estav.tvOn-line televize pro architekturu, stavbu a bydlení

Hlavními součástmi palivového hospodářství TOEL jsou nádrže, plnicí potrubí s připojením pro autocisterny, odvzdušňovací potrubí pro vyrovnávání změn objemu TOEL v nádržích, odběrové potrubí pro dopravu TOEL k hořákům, čerpadla, filtry a další podpůrné technologie pro dopravu paliva, zabezpečovací prvky a měřící prvky i pro vykazování spotřeby s ohledem na vracení spotřební daně.

Pro návrh úložišť se využívají ČSN 65 0201 Hořlavé kapaliny – Prostory pro výrobu, skladování a manipulaci, a ČSN 65 0202 Hořlavé kapaliny – Plnění a stáčení, výdejní čerpací stanice.

V současnosti se používají prakticky vždy dvouplášťové nádrže nevyžadující budovat bezpečnostní záchytnou jímku. Existují varianty pro vnitřní i venkovní umístění, nadzemní, podzemní.

Praktické příklady ukazují nejrůznější varianty řešení úložišť od malých pro rodinný dům až po velké průmyslové aplikace, například pro pekárny, sklárny, teplárny aj.

Zajímá Vás využití extra lehkých topných olejů a chcete pomoci při řešení Vašeho projektu?
Obraťte se na odborníky.
Přečtěte si také Vytápíme kapalnými palivy Více k tématu
 
 
Reklama