Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Uponor KLETT systém - unikátní systém podlahového vytápění na "suchý zip"

aneb kam směřuje vývoj v podlahovém vytápění ve světě

Uponor Klett systém

Uponor Vám nabízí revoluční novinku - systém pokládky podlahového vytápění využívající funkci suchého zipu. Pro vytápění se využívá potrubí ze síťovaného polyetylenu PE-Xa s kyslíkovou bariérou, které je přímo z výroby spirálovitě ovinuto první částí suchého zipu s háčky. Druhá část suchého zipu s chlupy je nalaminovaná na tepelné izolaci. Trubka se běžným způsobem odvíjí z odvíječe a jednoduše se přitlačí na izolační desku v předepsané rozteči. Obě dvě části suchého zipu na desce a trubce tak velmi pevně spojí. Tento unikátní a patentovaný způsob podlahového vytápění Vám garantuje maximální přítlačnou sílu desky a trubky.

Praktické řešení

Předtištěný rastr na tepelné izolaci umožňuje přesnou pokládku potrubí v předepsané rozteči. Uponor Klett systém je velmi rychlý a snadný způsob pokládky podlahového vytápění. Montáž systému zvládne pouze jedna osoba. Není potřeba žádných dalších přídavných komponentů nebo nářadí. Pro kompletní pokládku PV se využívají standardní produkty (obvodový izolační pás, ochranné pouzdro …), které znáte z našeho běžného portfolia. Při napojení potrubí na rozdělovač je pouze nutné odstranit min. 4 cm pásky suchého zipu z konce potrubí a na tento čistý konec nasadit svěrné šroubení, které se posléze napojí na rozdělovač.

Uponor KLETT systém na suchý zip
  • Bezkonkurenčně nejrychlejší způsob pokládky PV
  • Jednoduchá montáž bez použití nářadí
  • Pro montáž stačí jedna osoba
  • Snadná korekce polohy již položeného potrubí
  • Tepelná i kročejová izolace v jednom
  • Rychlá pokládka izolačních rolí
  • Při pokládce potrubí nedochází k porušení vrchní izolační vrstvy tepelné izolace
  • Flexibilní pokládka pro všechny velikosti a tvary místností
  • Osvědčené potrubí PE-Xa dimenze 16x1,8 mm
  • Velké množství příchytných bodů zajišťuje abnormálně pevné spojení trubky a izolační desky
  • Přesah izolační vrstvy přes spoj dvou izolačních desek
  • Různé tloušťky a rozměry izolačních desek
  • Cenově výhodnější než odpovídající systémové nopové desky

Komponenty Uponor Klett systému

Na výběr je široké množství navzájem kompatibilních komponentů. V nabídce izolace je Klett role 12x1 m tloušťky 30-2 mm, která má funkci tepelné i kročejové izolace; nebo Klett panel 2x1 m, buď v tloušťce 30-2 mm nebo v tloušťce 15 mm (pouze tepelná izolace). Potrubí lze také zvolit ve dvou variantách. První možností je již v praxi desítky let ověřené potrubí ze síťovaného polyetylenu - eval PE-Xa Klett trubka 16x1,8 mm. Nebo je možné použít standardní vícevrstvé potrubí – MLCP Klett trubka 16x2 mm.

Uponor KLETT systém Uponor KLETT systém


Zkušenosti z praxe

Uponor Klett systém se velmi osvědčil na německém trhu, kdy si za loňský rok zákazníci koupili více než 2 000 000 m2 tohoto systému. Nadšené reakce německých zákazníků se potvrdili i u nás v České republice, kde si zákazníci zakoupili již přes 10 000 m2 Klett systému. Mezi nejčastější důvody, proč si naši zákazníci oblíbili Klett systém, patří úžasná rychlost a jednoduchost pokládky podlahového vytápění.

Ukázku z jedné takové montáže podlahového vytápění v rodinném domě ve středočeském kraji najdete v ukázce UponorCZ Klett systém.

Uponor KLETT systém Uponor KLETT systém

Akce pro zákazníky

Uponor Klett systém představuje revoluční pohled na montáž podlahového vytápění. Abychom podpořili Vás zákazníky, kteří máte zájem si systém vyzkoušet osobně, připravili jsme pro Vás prodejní akci, díky které získáte vybrané komponenty Uponor Klett systému zcela zdarma! Více informací naleznete na webu www.uponor.cz.
UPONOR, s.r.o.
logo UPONOR, s.r.o.

Kdo jsme? Ve společnosti Uponor přemýšlíme o vodě pro budoucí generace. Naše nabídka, včetně bezpečné dodávky pitné vody, energeticky účinného sálavého vytápění nebo chlazení a spolehlivé infrastruktury, umožňuje udržitelnější životní prostředí.