Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak to bude s dotacemi na kotle v roce 2020?

Budou dotace na výměnu kotlů pokračovat? Pokud ano, tak jaké budou podmínky, kdy budou známy a koho se budou týkat?

Poslední výzvy kotlíkových dotací proběhly v letošním roce ve všech krajích. Lidé, kteří měli v domech kotle na tuhá paliva 1. a 2 emisní třídy mohli v rámci těchto dotací požádat o příspěvek na nový ekologický zdroj – např. tepelné čerpadlo, plynový kotel nebo kotel na biomasu. Zájem o využití poslední výzvy byl obrovský a prostředky, které byly v jednotlivých krajích určené tak byly velmi rychle vyčerpány.

Nebyly však vyměněny všechny kotle, je tedy logické se ptát: budou dotace pokračovat? Pokud ano, tak jaké budou podmínky, kdy budou známy a koho se budou týkat?

V rámci zlepšování a zkvalitňování stavu životního prostředí připravuje MŽP další výzvu. Zatím nejsou známy konkrétní podmínky, alej jedná se o navýšení alokovaných prostředků o cca 1,5 mild Kč, které by opět mohly být použity na podporu výměny starých kotlů. Opět by se dotace rozdělovaly prostřednictvím krajů a kraje by žádaly na základě připravených projektů v zásobnících.

Zajímá vás, jak budou dotace v krajích pokračovat? Kontaktujte nás!

Tepelné čerpadlo vám navrhneme a namontujeme, s vyřízením dotace vám pomůžeme.

Za tým AC Heating
Hana Fikarová


AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem
logo AC Heating - tepelná čerpadla s invertorem

Společnost KUFI INT je česká firma, která vyrábí a instaluje tepelná čerpadla AC Heating Convert AW. Naše tepelná čerpadla vytápí rodinné domy, bytové domy, školy, školky, administrativní budovy a průmyslové haly. Máme za sebou stovky instalací tepelných ...

 
 
Reklama