Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Lamelová vertikála zářiče W3Q pronikla do otopných těles a elektrických radiátorů BITHERM

Geometricky uspořádaná otopná plocha vycházející z pravidla Lambertova kosinova zákona je základem zářiče W3Q. Ten vytváří v průmětu otopné plochy násobnou hustotu sálavého toku s největší intenzitou.

Firma ELVL, výrobce teplovodních otopných těles a elektrických radiátorů BITHERM, reaguje na současnou evropskou legislativu ve stavebnictví. Ta směruje další vývoj v oblasti energetické náročnosti budov ke snižování spotřeby energií, na které se podílí i efektivita provozu technických zařízení budov. Při řešení tohoto úkolu nachází příznivou cestu, která spočívá v netradiční geometrii otopné plochy radiátoru.

Konstrukce otopné plochy s vysokou účinností záření je založena na maximálním využití hustoty vyzařovaného toku s největší intenzitou, definovaného Lambertovým kosinovým zákonem a aplikovaného v konstrukčním systému BITHERM Logic. Tímto řešením lze docílit v průmětu otopné plochy radiátoru násobnou hustotu vyzařovaného toku směrovaného s největší intenzitou do vytápěného prostoru.

Realizací aplikace vzniká působivá lamelová vertikála zářiče W3Q dominující v nadčasovém designu u otopných těles a elektrických radiátorů BITHERM Strips.

Radiátory jsou vyráběné zakázkově v široké nabídce rozměrů v teplovodním, kombinovaném a elektrickém provedení. Lze je také nabídnout v prostorovém provedení k optickému oddělení funkčních částí interiéru bytu, koupelny a podobně. Další předností konstrukčního řešení je také možnost tvarování radiátoru do oblouku s požadovaným rádiusem nebo tvarem.

Více informací


ELVL s. r. o.
logo ELVL s. r. o.

Výroba a prodej designových otopných těles a elektrických radiátorů BITHERM, trubkových koupelnových radiátorů v teplovodním i elektrickém provedení, elektrických sušáků ručníků, vysoušečů obuvi, elektrických topných těles s regulací vytápění a sušení.

 
 
Reklama