Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Webserver umožňuje okamžitý zásah do regulace kotle i dlouhodobé sledování provozu (V)

Předpokladem úsporného provozu je nejen správná volba kondenzačního kotle, ale i správné zapojení, regulace, případně dálkový dohled. Výsledkem jsou 25-40 % úspory paliva oproti klasickým kotlům.

Jednou z nejsilnějších deviz kotlů Geminox THRs je schopnost výborné modulace po 3/4 topné sezóny, kdy plně postačuje 15 – 50 % nominálního výkonu kotle. U kotlů THRs jsou tak významně omezeny starty a s tím rostou úspory.

Předchozí díly seriálu představily Unikátní technické řešení, které zaručuje 5 stupňů úspor paliva, Přehled kondenzačních kotlů THRs , čerpadlo jako významný prvek úsporného provozu a Regulační systém kondenzačních kotlů THRs.

Kondenzační plynové kotle THRs jsou připraveny pro napojení solárních kolektorů, tepelného čerpadla, ale i vzdálenou správu, která umožňuje okamžitý zásah do regulačního systému kotle i dlouhodobé sledování provozních parametrů. Tuto službu využijí zejména větší sítě a komerční objekty, kdy individuální hydraulické schéma nabízí rychlý přehled nejsledovanějších parametrů a kde jsou mnohdy kotle v kaskádách.

Nabídka kotlů THRs pokrývá potřeby širokého spektra zákazníků a je určena všem, pro které je prioritou dosažení ideální tepelné pohody s minimálními provozními náklady.

Dálkové ovládání topného systému přes internet

Ideální nástroj pro pohodlnou kontrolu a ovládání regulačního systému kotle z jakéhokoliv místa na zemi. V případě chyby je alarm odeslán e-mailem nebo přes SMS předem definovaným příjemcům. Instalací Web serveru získává uživatel možnost zapojení do systému komplexních servisních služeb včetně vzdáleného dohledu centrálním dispečinkem.

Poskytnutí přístupu na webserver dovozci zařízení prodlužuje záruku kotle o 12 měsíců.

Webserver OZW672

Webserver OZW672 nabízí uživateli možnost vzdáleného ovládání a příjem alarmových hlášení přes internet pomocí PC nebo Smartphonu. Uvedení do provozu a ovládání jsou velmi jednoduché. Jelikož je přímo v OZW672 integrován web server, stačí mít v domě internetové připojení. Používání web serveru tedy nevyžaduje žádné další provozní náklady. Jestliže se OZW672 propojí s řídící jednotkou kotle, všechny změny nastavení se automaticky přejímají a jsou ihned k dispozici online. Pro snadné a rychlé zprovoznění přístroje je dispozici startovací stránka s nejdůležitějšími datovými body.

Webserver Connect GW RB750

Připojení Web serveru do internetového prostředí lze provést dvěma způsoby:

  • Připojení pomocí statické veřejné IP adresy - zřizuje poskytovatel internetového připojení.
  • Připojení pomocí RB750 - webserver Connect GW. Jednoduchý systém připojení webserveru k internetové síti bez nutnosti zřizování statické veřejné IP adresy. Zařízení automaticky zajistí bezpečné přesměrování portu přes serverovou farmu Brilon. Systém vyžaduje pouze připojení k elektrické a internetové síti. Tato služba je poskytována zcela zdarma a je vhodná i pro rozsáhlé sítě v komerčních objektech.

Vzdálená správa ACS Tool

Web server je velmi užitečným nástrojem pro dálkový dohled nad zařízením Vaším servisním technikem. Umožňuje okamžitý zásah do regulačního systému kotle i dlouhodobé sledování provozních parametrů.
Díky servisnímu nástroji lze plnohodnotným způsobem vzdáleně spravovat i parametry hořákové automatiky.


Webserver OZW672

Webserver Connect GW RB750

Vzdálená správa ACS Tool



Vygenerované individuální hydraulické schéma nabízí rychlý přehled nejsledovanějších parametrů. Libovolné datové body lze jednoduše doplnit a upravovat.

Přehledné uživatelské rozhraní umožňuje jednoduché ovládání a sledování systému online.

Plnohodnotná dálková správa servisním technikem pomocí servisního programu šetří čas i peníze.


Brilon a.s.
logo Brilon a.s.

Společnost Brilon nabízí špičkovou techniku pro vytápění a ohřev teplé vody pro český a slovenský trh. Přehled sortimentu: tepelná čerpadla, kondenzační kotle pro rodinné a bytové domy, zásobníky TV, plastové systémy odvodů spalin, ventilační systémy ...