Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Mezipřírubové klapky a pohony firmy Belimo jsou účinné, spolehlivé a všestranné

Uzavírací klapky a pohony PR firmy Belimo od svého uvedení v listopadu 2016 překvapily mnoho zákazníků svou spolehlivostí, flexibilitou a energetickou efektivitou. Kombinace pohonů a škrtících klapek se již osvědčily například v nové chladicí jednotce od farmaceutické společnosti SwissCo AG, vytápěcím systému pěstitele žampionů Kuhn Champignon AG nebo chladicím systému instalační společnosti Müller Produktion GmbH.

Kälteanlage Alois Müller GmbH, Memmingen (DE)
Kälteanlage Alois Müller GmbH, Memmingen (DE)
Kuhn Champignon AG, Full-Reuenthal (CH)
Kuhn Champignon AG, Full-Reuenthal (CH)
SwissCo AG, Sisseln (CH)
SwissCo AG, Sisseln (CH)

Účinnost a spolehlivost ve všestranných aplikacích

Díky schopnosti komunikace je možné pohony snadno integrovat do stávajících systémů, během pár minut uvést do provozu nebo naparametrovat a získat informaci o provozním stavu. V kombinaci se speciálně vyvinutou uzavírací klapkou se starají o optimální provoz a tím pomáhají snížit spotřebu energie.

Nejnovější technologie uzavíracích klapek

V oboru topení, větrání a klimatizace (HVAC) jsou uzavírací klapky důležitými komponenty v téměř každém hydronickém systému.

Většina na trhu dostupných uzavíracích klapek není pro tento účel ideální – nejsou těsné, jejich doby přestavení nejsou pro aplikace HVAC optimální, jsou příliš velké a těžké pro snadnou montáž a nelze je rychle uvést do provozu přímo na místě. Avšak osvědčené uzavírací klapky firmy Belimo jsou vyjímkou.

Nejnovější technologie uzavíracích klapek firmy Belimo je koncipována speciálně pro obory topení, větrání a klimatiazace a na 100 % odpovídá jejich požadavkům. Tímto udává firma Belimo nové standardy.

Inovativní

Pohon s designem ventilu umožňují snížení investičních nákladů, jakož i úsporu energie až 80 %. Inteligentní samostavitelné koncové dorazy zaručují snadnou montáž a uvedení do provozu.

Uživatelsky přívětivé

Optimalizovaná konstrukce a jednoduchá montáž jsou možné díky snížení výšky a hmotnosti pohonu. Flexibilní vizuální ukazatel polohy a podpora NFC umožňují rychlou instalaci, dobrou viditelnost polohy ventilu jakož i snadné uvedení do provozu a odstranění závad – a to i v případě kdy není připojen k napájecímu napětí.

Spolehlivé

Díky 5 leté záruce je firma Belimo nejlepší volbou pro vaše aplikace. S déle než 40 letými zkušenostmi s vývojem jsou nová konstrukce uzavírací klapky a pohon PR se svým bezkartáčovým stejnosměrným motorem s dlouhou životností velmi dobře vzájemně vyladěné.

Přesně pro každou aplikaci

Škrticí klapky firmy Belimo se dají použít jako univerzální těsně uzavírající 2cestné nebo 3cestné armatury pro aplikace otevřeno-zavřeno, přepínací a regulační (jako směšovací i rozdělovací ventil). Tato flexibilita je zajištěna díky energeticky efektivnímu a multifunkčnímu pohonu PR.

typ 2cestná uzavírací klapka 2cestná regulační klapka 3cestná přepínací klapka 3cestná regulační klapka
příruba příruba průchozí a se závitovými oky příruba se závitovými oky
ovládání otevřeno-zavřeno 2...10 V, 0,5...10 V,
4...20 mA, 3bodové
otevřeno-zavřeno 2...10 V, 0,5...10 V,
4...20 mA, 3bodové
komunikace BACnet MS/TP, Modbus RTU, MP-Bus nebo konvenční
havarijní funkce s pohonem PRK - -
vstupy pro čidla - na každý pohon PR lze připojit dvě pasivní čidla

100 % těsné v okruzích chladu a tepla

Uzavírací klapky s průchozí přírubou nebo se závitovými oky od firmy Belimo jsou osvědčené a – do 14 bar uzavíracího tlaku – těsně uzavírající armatury (těsnost A, těsné). Vedle motorizování otočnými pohony Belimo jsou uzavírací klapky nabízeny také s ruční pákou nebo šnekovým převodem.

Všestranné možnosti přepínání

Díky různým možnostem osazení a možným směrům průtoku na T kusu nemají přepínací aplikace žádná omezení. V jedné 3cestné přepínací klapce pracují vždy dvě uzavírací klapky «ruku v ruce». Jedna klapka je plně otevřená, zatímco ta druhá je zavřená.

Těsně uzavírající škrticí klapka
Těsně uzavírající škrticí klapka
Flexibilní montážní situace a různé směry průtoku
Flexibilní montážní situace a různé směry průtoku

Připravené pro regulační aplikace

Škrticí klapky firmy Belimo vykazují mezi 0 a 60 procenty úhlu otevření přibližně rovnoprocentní charakteristiku. Dle požadované hodnoty kv je možné nastavit úhel otevření pomocí Belimo Assistant App se smartphonem přes Near Field Communication (NFC). Ideálně tak můžete škrticí klapky Belimo použít jako regulační armatury.

Univerzálně použitelné pro směšovací a rozdělovací funkci

3cestné regulační klapky je možné nasadit jako směšovací nebo rozdělovací armatury. Na rozdíl od běžného zdvihového ventilu je regulační klapka po celou dobu životnosti těsná a směr průtoku je libovolný. Pohony uzavíracích klapek lze parametrovat pomocí Belimo Assistent App tak, že pro každou aplikaci je možné nastavit ovládání, dobu přestavení a maximální úhel otevření klapky.

Rovnoprocentní charakteristika do 60 % úhlu otevření
Rovnoprocentní charakteristika do 60 % úhlu otevření
Parametrování pomocí Belimo Assistant App
Parametrování pomocí Belimo Assistant App

Inovativní – vhodné – spolehlivé




BELIMO CZ spol. s r.o.
logo BELIMO CZ spol. s r.o.

U firmy Belimo naleznete technologii pohonů a ventilů pro topení, větrání a klimatizaci za prvotřídní poměr ceny a výkonu. Servopohony pro topení, větrání a klimatizaci. Servopohony pro požární a odkuřovací klapky. Regulátory průtoku vzduchu. Regulační ...