Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Inovační čerpadla pro velké výkony

Srdcem každého topného systému je oběhové čerpadlo, nepostřehnutelně zabudované např. ve sklepě. Udržuje topný systém v chodu tím, že dopravuje ohřátou vodu z kotle ústředního topení k výměníkům tepla, jako jsou např. otopná tělesa.

V recirkulaci dopravuje ochlazenou vodu zpět do generátoru tepla, kde se znovu ohřívá. Aby bylo možné topit a pouštět si teplou vodu jak spolehlivě, tak i energeticky úsporně, je účinné oběhové čerpadlo nepostradatelné. S novými vysoce účinnými čerpadly TacoFlow3 Max a TacoFlow3 Max Pro rozšiřuje Taconova sortiment o řešení all-in-one pro topení, chlazení a solární aplikace, která pokryjí i vyšší výkony.

Jako všechna oběhová čerpadla společnosti Taconova se také TacoFlow3 Max a TacoFlow3 Max Pro vyznačují vysokou mírou robustnosti. To zaručuje i při vyšších výkonech synchronní motor s permanentním magnetem, který se kromě toho vyznačuje tichým provozem. Obě čerpadla mohou být nasazena pro objemy až do 12 m3/h a dosahují výtlačné výšky 10,4 m. Čerpadla TacoFlow3 Max a TacoFlow3 Max Pro pokrývají teplotní rozsah od -10 °C do 110 °C, takže mohou být použita jak pro topení a chlazení, tak i v solárních aplikacích. Čerpadla lze snadno a bezpečně instalovat pomocí přípojné zástrčky. Vzhledem k tomu, že zástrčka je stejná pro kompletní sortiment čerpadel firmy Taconova, je mimoto výrazně usnadněna výměna oběhového čerpadla.

Chytrá technika - maximální standard

Čerpadlo TacoFlow3 Max pracuje jak v standardní verzi, tak ve verzi Pro spolehlivě a bezpečně. Vnitřní ochrana synchronního motoru s permanentním magnetem čerpadlo automaticky vypne při přehřátí, zkratu, přepětí a chodu nasucho. O doplňkovou ochranu se stará automatická funkce odvzdušnění a funkce „Auto-unlock“: Usazené částečky nečistot se z čerpadla uvolňují pomocí vibrací. Funkce ActiveADAPT zaručuje dodatečnou energetickou účinnost: Automaticky přizpůsobuje výkon čerpadla požadavkům topného systému. Čerpadlo TacoFlow3 Max přichází s pěti různými režimy, mezi kterými si instalatér jednoduše přepne jedním otočným spínačem. Kromě toho lze nastavit křivku konstantního tlaku a proporcionálního tlaku, konstantní maximální rychlost a funkci ActiveADAPT. Dále je možné jej ovládat pomocí PWM (pulzně šířková modulace) nebo signálu 0-10V.

Doplňkové prvky Max Pro

Čerpadlo TacoFlow3 Max Pro nabízí oproti standardní verzi další režim a doplňkové funkce. Požadovanou minimální a maximální rychlost lze plynule nastavovat a namísto jen jedné lze zvolit pět křivek proporcionálního a konstantního tlaku. Díky nočnímu poklesu se otáčky v noci automaticky sníží, čímž se šetří energie. Ovládání pomocí PWM nebo signálu 0-10V je možné i u tohoto typu. Veškerá nastavení a provozní data jsou pohodlně zobrazována na barevném LED displeji, což výrazně usnadňuje instalaci a údržbu čerpadla. Nebudou-li dimenze čerpadel TacoFlow3 Max a TacoFlow3 Max Pro dostačovat, mohou instalatéři sáhnout po osvědčeném čerpadle Taco Flow Maxi.

S novými vysoce účinnými čerpadly TacoFlow3 Max a TacoFlow3 Max Pro nyní rozšiřuje Taconova sortiment o řešení all-in-one pro topení, chlazení a solární aplikace, která pokryjí i vyšší výkony.
S novými vysoce účinnými čerpadly TacoFlow3 Max a TacoFlow3 Max Pro nyní rozšiřuje Taconova sortiment o řešení all-in-one pro topení, chlazení a solární aplikace, která pokryjí i vyšší výkony.

S novými vysoce účinnými čerpadly TacoFlow3 Max a TacoFlow3 Max Pro nyní rozšiřuje Taconova sortiment o řešení all-in-one pro topení, chlazení a solární aplikace, která pokryjí i vyšší výkony.

Taconova Group AG
logo Taconova Group AG

Dovozce techniky Taconova Group AG - hydraulické vyvažovaní, rozdělovače a termoregulace, směšování, separace plynů, měření průtoku, solární ohřev, zónové ventily, kulové servokohouty, předávací stanice na nabíjení zásobníků a přípravu teplé vody.