Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Výroba tepelných čerpadel Vaillant v německém Remscheidu

Už je to rok, co v německém Remscheidu odstartovala výroba nových tepelných čerpadel Vaillant. V minulém roce na jaře začala skupina Vaillant Group vyrábět tepelná čerpadla v německém Remscheidu, kde je i hlavní sídlo firmy.

Slavnostní uvedení nové výrobní linky tepelných čerpadel Vaillant do provozu
Slavnostní uvedení nové výrobní linky tepelných čerpadel Vaillant do provozu

Tepelná čerpadla Vaillant využívají energii pro vytápění budov z okolního životního prostředí a patří k nejprogresivněji se rozvíjejícímu produktovému segmentu skupiny Vaillant Group. Přesun výroby tepelných čerpadel do Remscheidu z Gelsenkirchenu je součástí postupné revitalizace výrobní sítě a rozvojových aktivit skupiny. Tento závod v centrále společnosti se soustředí na vysoce efektivní technologie a výrobky, jejichž výroba vyžaduje odborné know-how. Oficiální uvedení nové linky tepelných čerpadel se uskutečnilo již před rokem, 24. března 2017.

Dr. Carsten Voigtländer, výkonný ředitel Vaillant Group při uvádění nové výrobní linky do provozu uvedl: "Rozšiřování a vývoj v oblasti tepelných čerpadel je již dnes jednou z rozhodujících oblastí růstu naší rodinné společnosti. Soustředíme se více na obnovitelné zdroje energie. Vedle našeho tradičního a hlavního sortimentu účinných plynových kotlů se snažíme být také špičkou v mezinárodní konkurenci na trhu s tepelnými čerpadly."

Vzhledem k vysoké poptávce funguje výroba tepelných čerpadel v německém závodě naplno. Tepelná čerpadla se odsud vyváží kromě České republiky také do Rakouska, Belgie, Nizozemí nebo třeba Skandinávie.

Tepelné čerpadlo Vaillant aroTHERM
Tepelné čerpadlo Vaillant aroTHERM
Tepelné čerpadlo Vaillant flexoTHERM exclusive
Tepelné čerpadlo Vaillant flexoTHERM exclusive

Vedle reorganizace ve výrobní oblasti posiluje skupina Vaillant Group své aktivity také v oblasti vývoje. V Remscheidu aktuálně vzniká přímo vedle výrobního závodu zcela nové centrum výzkumu a vývoje, kde právě cílem společnosti je pečlivě a důsledně propojit právě výrobu technologicky náročných produktů s jejich vývojem.

V České republice prodává značka Vaillant tepelná čerpadla již od roku 2007. V produktovém portfoliu firmy jsou tepelná čerpadla v provedení země/voda, vzduch/voda i voda/voda. Novinkou, která se dostala na trh koncem loňského roku, je závěsné tepelné čerpadlo geoTHERM VWS 36/4.1. Toto tepelné čerpadlo se vyznačuje především kompaktním provedením, neboť je stejně velké jako některé závěsné kondenzační kotle značky Vaillant. Součástí výrobku jsou řízená vysoce účinná oběhová čerpadla topení a nemrznoucí směsi.

Funkce Sound Safe System zajišťuje nízkou hlučnost do 44 dB (A). K regulaci topného systému slouží ekvitermní regulátor multiMATIC 700. A v ceně tohoto tepelného čerpadla je i 10letá záruka na kompresor. Odborná porota soutěže o nejlepší exponát veletrhu Aquatherm 2018 navíc toto tepelné čerpadlo letos v březnu ocenila zlatou medailí. Porota pozitivně zhodnotila právě kompaktnost produktu i vysokou úroveň technického a inovativního řešení.

Více informací o tepelných čerpadlech Vaillant najdete na webu www.kvalitni-tepelna-cerpadla.cz
Tepelná čerpadla Vaillant
logo Tepelná čerpadla Vaillant

Značka Vaillant patří k předním výrobcům tepelné techniky v Evropě již od roku 1874. Její sortiment zahrnuje kondenzační kotle, tepelná čerpadla, rekuperační jednotky, zásobníky TV, solární systémy a regulační techniku. Vaillant klade velký důraz zejména ...