Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Kolik stojí kondenzační kotle Intergas – příklad

Mezi přednosti kondenzačních kotlů INTERGAS KOMPAKT patří překvapivě malé rozměry a snadná údržba. Rychlá a snadná montáž a tichý provoz je předurčují i pro generační výměnu plynových kotlů v bytech a rodinných domech. Výměnou průměrná domácnost ušetří cca 15 000 Kč ročně v nákladech na plyn.

Skvělá volba pro vytápění a přípravu teplé vody

Již tuto topnou sezonu můžete dům či byt vytápět s novým kondenzačním kotlem INTERGAS a uspoříte cca 20 – 30 % nákladů na plyn proti nekondenzačnímu kotli. Výměna kotle proběhne ve většině případů během jednoho dne. Celá investice se vám vrátí za méně než 5 let.

  • široká nabídka typů a provedení se zaměřením na vytápění bytů a rodinných domů
  • výměník s vysokou účinností vytápění i přípravy teplé vody
  • kompaktní rozměry, promyšlená konstrukce, snadná montáž a údržba
  • velmi tichý a maximálně úsporný provoz

Teplá voda je v kotlích KOMPAKT KOMBI připravována přednostně průtokem v samostatném okruhu TV tepelného výměníku kotle, což garantuje rychlý a stabilní ohřev TV pro napuštění běžné vany o objemu 120 litrů během 10 minut.




Použití nezávislého okruhu pro ohřev TV snižuje počet dílů kotle a umožňuje jeho snadné čištění v oblastech s tvrdou vodou. Odběr TV nespíná oběhové čerpadlo kotle, což zvyšuje provozní spolehlivost celého zařízení a nabízí vyšší uživatelský komfort. Řešení využívající průtokového ohřevu teplé vody je typické pro byty nebo domy s jednou standardní koupelnou se sprchou nebo běžnou vanou.


V sestavách KOMPAKT SET je teplá voda připravována v nepřímotopném externím zásobníku TV s možností cirkulace, což garantuje vysoký komfort při odběru TV i pro více odběrních míst současně. Sestava KOMPAKT SET se skládá z kotle KOMPAKT SOLO a zásobníku AUSTRIA-EMAIL o objemu 111 (160) litrů s příslušenstvím.

Samostatné kotle KOMPAKT SOLO jsou určeny pouze k vytápění. Kotle jsou připraveny pro dodatečnou instalaci vhodného externího zásobníku TV. Řešení využívající ohřevu teplé vody v externím zásobníku je typické pro apartmány a domy s nadstandardní koupelnou nebo s více koupelnami.

Příklady nákladů na pořízení nového kotle bez montáže:

Kombinovaný kotel s odkouřením přes zeď (TURBO)
kompakt kombi HRE 24/18 (ÚT 5,4 – 17,8 kW, TV 10,0 l/min při 40 °C):29 995 Kč
regulace (modulační termostat):1 499 Kč
odkouření přes zeď (TURBO):999 Kč
celkem bez DPH:32 493 Kč
Sestava s externím zásobníkem a s odkouřením do komína
kompakt set HRE 24/GBS 111 (kotel solo + zásobník + sada pro ohřev TV v zásobníku):43 995 Kč
regulace (modulační termostat + venkovní čidlo):1 998 Kč
odkouření (7m komín - flex. trubka, poklop, připojení):5 092 Kč
celkem bez DPH:51 085 Kč

Brilon a.s.
logo Brilon a.s.

Společnost Brilon nabízí špičkovou techniku pro vytápění a ohřev teplé vody pro český a slovenský trh. Přehled sortimentu: tepelná čerpadla, kondenzační kotle pro rodinné a bytové domy, zásobníky TV, plastové systémy odvodů spalin, ventilační systémy ...