Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

NOVINKA - závěsný plynový kondenzační kotel Vitodens 111-W s integrovaným 46L zásobníkem

Nástěnný plynový kondenzační kotel Vitodens 111-W (jmenovitý tepelný výkon 6,5 až 35 kW) je ideální pro použití v bytě nebo rodinném domě. Dá se bez problémů montovat ve výklenku v koupelně nebo na stěnu v technické místnosti domu. Vitodens 111-W se dá instalovat i nad pracovní deskou, pračkou nebo sušičkou.

Pokud jde o úspornost a dlouhou životnost topného zařízení, přichází jako materiál v úvahu pouze ušlechtilá ocel. Z tohoto důvodu je Vitodens 111-W vybaven výměníkem tepla Inox-Radial z ušlechtilé oceli, který je dostatečně spolehlivý a ručí za trvale vysoké využití kondenzačního účinku.

Účinnost až 97 % (HS)

Vitodens 111-W spotřebuje méně energie, protože dodatečně využívá teplo ze spalin. Výsledek: účinnost až 97 % (HS). To snižuje náklady na vytápění a odlehčuje životnímu prostředí.

Robustní hořák s dlouhou životností

Válcový sálavý hořák MatriX, který vyvinula a vyrábí firma Viessmann, se díky síťce MatriX z ušlechtilé oceli vyznačuje vysokou životností.

Kondenzační kotel Vitodens 111

Komfortní regulace s integrovaným diagnostickým systémem

Elektronická regulace kotlového okruhu pro provoz řízený teplotou v místnosti je zabudována v kotli Vitodens 111-W. S připojením čidla venkovní teploty zařízení automaticky aktivuje ekvitermně řízený provoz. Ochrana před mrazem je integrována v kotli.

Otočné regulátory usnadňují obsluhu a umožňují rychlé nastavení teploty topné a pitné vody. Provozní stavy a teploty se zobrazují na digitální displeji.

Mimořádně snadná údržba a servis

I v případě údržby a servisu se plynový kondenzační kotel osvědčil jako časově velmi úsporný. Všechny díly jsou přístupné zepředu, boční servisní odstup není potřebný. Všechny komponenty zařízení, jako je expanzní nádoba topné vody, čerpadla a bezpečnostní armatury jsou již kompletně namontované ze závodu.

Vitodens 111-W: kompaktní a komfortní

Kondenzační kotel Vitodens 111 - zabudovaný

Plynový kondenzační kotel Vitodens 111-W má zabudovaný nabíjecí zásobník z ušlechtilé oceli s objemem vody 46 litrů. Toto množství je během odběru teplé vody srovnatelné se samostatným zásobníkem teplé vody o objemu až 150 litrů.

V případě nabíjecího zásobníku vody ohřátá ve výměníku tepla (deskový výměník) na požadovanou teplotu plynule dobíhá a je ihned k dispozici pro další odběr. Čidla teploty zajišťují, aby se dosáhlo předem nastavené teploty a aby se tato teplota udržovala. V případě potřeby se u kotle Vitodens 111-W automaticky zapne válcový sálavý hořák MatriX a zajišťuje požadovanou teplotu vody. Zejména při napouštění vany nebo při dlouhém sprchování se tento princip velmi osvědčuje.

Možnost prodloužení záruky se servisní smlouvou na 5 let!

U tohoto produktu máte možnost získat rozšířenou komplexní 5letou záruku.

Profitujte z těchto výhod:

  • Nástěnný plynový kondenzační kotel s integrovaným nabíjecím zásobníkem z ušlechtilé oceli mimořádně úsporný v potřebě místa.
  • Normovaný stupeň využití až 97 % (HS) / 108 % (Hi).
  • Dlouhá životnost a efektivita díky výměníku tepla Inox-Radial z ušlechtilé oceli.
  • Modulovaný válcový hořák MatriX s dlouhou životností díky síťce MatriX z ušlechtilé oceli – nízká citlivost i při vysokém tepelném zatížení.
  • Regulace se snadnou obsluhou s manuálním omezením výkonu a možností připojení prostorových termostatů (Open Therm).
  • Vysoký komfort pitné vody díky systému nabíjení a integrovanému zásobníku z ušlechtilé oceli (objem 46 litrů).
  • Manuální nastavení výkonu ventilátoru umožňuje velké, maximální délky spalinového potrubí bez ztráty výkonu.
Kondenzační kotel Vitodens 111 - opláštěníKondenzační kotel Vitodens 111 - řezKondenzační kotel Vitodens 111 - bez pláště

VIESSMANN, spol. s r.o.
logo VIESSMANN, spol. s r.o.

Kompletní program Viessmann nabízí individuální řešení s efektivními systémy v nejvyšší kvalitě pro všechny oblasti použití a energetické zdroje - vytápění, průmyslové energetické systémy, chladicí systémy.