Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

VIADRUS vyslyšel žádosti zákazníků

Společnost VIADRUS úspěšně certifikovala kotel U22 Economy na další druhy paliv. Tento univerzální model tak nyní vedle dřeva splňuje nejvyšší 5. emisní třídu a EKODESIGN i pro spalování černého a hnědého uhlí.

VIADRUS, největší a nejstarší český výrobce topenářské techniky z litiny, je společnost s více než 130letou tradicí, vlastním výzkumem a vývojem. Sleduje aktuální trendy v topenářském oboru a svůj výrobní program zaměřuje na moderní produkty splňující ta nejpřísnější ekologická kritéria. Patří mezi ně i univerzální litinový zplyňovací kotel na tuhá paliva U22 Economy s ručním přikládáním, který je určen k ekologickému spalování kusového dřeva a obou druhů uhlí. Plní nejvyšší pátou emisní třídu a podmínky „Ekodesign”, vyhovuje tak všem aktuálním i budoucím legislativním požadavkům, k jejichž zpřísnění dojde od září 2022.


Mnoho lidí se nyní obává, jak velký finanční dopad na ně budou mít vládou přijatá opatření proti boji s šířením koronavirové infekce, která se negativně projevují na kondici české ekonomiky a dotknou se i obsahu peněženek našich občanů. Pro snížení nákladů a větší komfort našich zákazníků při montáži jsme úspěšně certifikovali náš jedinečný kotel U22 Economy i na černé a hnědé uhlí. Stále však platí, že VIADRUS je ekologicky zodpovědná společnost a i přesto, že vyrábíme kotle na tuhá paliva, naše produkty odpovídají všem moderním nárokům na ochranu životního prostředí a splňují ty nejpřísnější emisní limity,“ uvedl generální ředitel společnosti VIADRUS Petr Teichmann.

Model U22 Economy je možné použít jako náhradu dosluhujících kotlů na pevná paliva ve starších „samotížných” topných systémech. Mezi jeho další přednosti patří mj. 10letá záruka na litinový výměník, vysoká účinnost až 91 %, patentovaný systém spalovací komory ViaBurn™, nízká spotřeba paliva, jednoduchá montáž, obsluha i údržba či možnost provozu nezávislého na elektrické energii. Kotel U22 Economy je dostupný ve výkonových variantách 15, 21, 25, 30, 34, 38 a 41 kW.

Naši zákazníci čím dál častěji preferují výrobky moderního technologického trendu a zajímají se o ochranu životního prostředí. Mezi moderní výrobce se tímto produktem řadíme i my. Pro řadu obyvatel naší planety je uhlí stále jedinou možností vytápění a VIADRUS dokazuje, že i uhlím lze topit ekologicky,“ dodal Petr Teichmann.

Všechny litinové kotle značky VIADRUS mají certifikaci respektované evropské zkušební, inspekční a certifikační organizace s širokou mezinárodní působností. Portfolio tepelné techniky VIADRUS, která se vyznačuje vysokou kvalitou a životností, dále tvoří kotle na plyn a olej, litinové radiátory, krbová kamna, odlitky, kotlová tělesa a výměníky.

 
 
Reklama