Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Netradiční krby do interiéru: Jaké jsou možnosti?

Krby připomínající futuristický kus nábytku nebo kombinující skleněné a kovové prvky jsou v kurzu. Abyste je mohli pozvat do svého interiéru, neobejdete se bez důmyslného řešení a originální krbové vložky. Podívejte se, jaké možnosti existují.

Živý oheň v interiéru je symbolem pohody, rodinného tepla a relaxace. Krby zútulní každý prostor a plápolající plameny doprovázené praskajícím dřevem jsou pravým balzámem na duši. Stále více lidí proto touží po vlastním krbu, který spojuje estetiku s praktickou stránkou. Vytápění dřevem je totiž nejen líbivé, ale také úsporné a ekologické.

Když se řekne krb, možná se vám vybaví klasika – krb postavený z cihel nebo kamene. Takové řešení se možná hodí do domů z minulého století, ale současné interiéry si zaslouží mnohem víc. Proto se objevují originální krbové vložky, které umožňují netradiční řešení.

Originální krbové vložky

Zajímavým řešením jsou také třístranné krbové vložky, kdy oheň můžete sledovat hned ze tří stran. Tomuto typu vévodí především řada BeF Trend s krbovými vložkami V8U, V8C nebo V10U, V10C. Exklusivní třístranné prosklení znásobí potěšení z živého ohně. Výsuvný systém nové generace zase zajišťuje maximální těsnost a komfort obsluhy. Utěsnění spalovacího prostoru zabraňuje úniku spalin do interiéru.


Unikátní jsou krbové vložky s obráceným rohem řady BeF Flat L, které na trhu nemají konkurenci. Nevšední rohové prosklení s černě podbarveným ohýbáním povznáší krby na jedinečný solitér ve vašem interiéru.

Krbové vložky pro pasivní domy

Samostatnou kategorii tvoří krbové vložky BeF Passive, které jsou určené primárně do pasivních domů. Tyto krbové vložky vyhovují potřebám nízkoenergetických a pasivních staveb, mimo jiné splňují požadavky Blower Door testu. Externí přívod vzduchu umožňuje připojení elektronické regulace hoření. Vytápění pasivního domu dřevem je tak efektivní a pohodlné.

Jak vybrat netradiční krbovou vložku?

Krbových vložek, které umožňují originální řešení vytápění v interiéru, je celá řada. Ať už si vyberete vložku s rohovým prosklením, třístrannou krbovou vložku nebo vložku určenou pro pasivní domy, získáte jedinečné řešení pro svůj interiér. Kromě designu se při výběru krbové vložky zaměřte i na další parametry, především na výkon, možnosti regulace krbu, požadavky na obsluhu a údržbu.

Potřebujete poradit s výběrem vhodné krbové vložky? Neváhejte se na nás obrátit!

BeF Flat V 8 L krbová vložka
BeF Flat V 8 L krbová vložka
BeF Trend V 8 C krbová vložka
BeF Trend V 8 C krbová vložka

BeF Trend V 10 U krbová vložka
BeF Trend V 10 U krbová vložka
BeF Passive krbová vložka
BeF Passive krbová vložka


BeF Home, s.r.o.
logo BeF Home, s.r.o.

Jsme český výrobce krbových vložek a krbových kamen. V naší nabídce naleznete jak krbové vložky s teplovodním výměníkem, tak i krbové vložky teplovzdušné, rohové i designové. Naše krby se vyznačují kvalitním zpracováním a moderním designem.