Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál
DNES
Saint-Gobain Construction Products CZ a.s., Rigips

Přesně před 25 lety – 7. května 1999 – sjela z výrobní linky v závodu společnosti Rigips v Horních Počaplech první sádrokartonová deska. Od té doby bylo jen v Rigipsu vyrobeno přes 430 milionů m2 desek, jimiž bychom byli ...

Generováno Adobe Firefly AI
DNES
Ing. Josef Hodboď, TZB-info, redakce

Po internetu se z různých směrů šíří zpráva, že tepelná čerpadla, protože obsahují chladiva, budou zakázána. Toto opatření se však dotkne jen výrobců a dovozců a ovlivní nabídku. Provozovatelé se zákazu provozu tepelných čerpadel obávat nemusí.


6.5.2024
redakce

Pokud jsou měřiče tepla nebo indikátory topných nákladů starší 10 let, může se stát že dojde baterie a přestanou vysílat. Protože nebudou data pro rozúčtování, uživateli bude zbytečně účtována průměrná spotřeba. Po 10 letech je třeba zařízení vyměnit.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT



6.5.2024
prof. Ing. Antonín Lokaj, Ph.D., Ing. Kristýna Vavrušová, Ph.D., Ing. Jozef Gocál, PhD.

Recenzovaný V příspěvku jsou představeny vybrané degradační vlivy způsobující poruchy a sníženou trvanlivost u dřevěných mostů a lávek. Jedná se především o účinky atmosférické a biologické degradace. Negativní dopady těchto vlivů na provozuschopnost a životnost dřevěných mostů a lávek lze eliminovat kvalitním návrhem a realizací vhodných stavebních opatření a pravidelnou kontrolou stavu těchto konstrukcí.

Reklama
Reklama
www.autodoc.cz