Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová generace tepelných čerpadel alpha innotec země/voda
s topným faktorem až 5,09

Nová generace německých tepelných čerpadel země/voda značky alpha innotec přináší 3 různá konstrukční provedení, invertorové varianty a výkony od 4,7 do 31,8 kW. Téměř neslyšný provoz, ještě vyšší účinnost a široká produktová řada jsou zárukou, že pro každý projekt naleznete to pravé tepelné čerpadlo.

Aktuálně naleznete v řadě alterra 42 různých variant tepelných čerpadel země/voda ve třech konstrukčních velikostech. Zcela nová, standardní tepelná čerpadla SW, integrují jen samotný chladicí modul a vynikají opravdu minimálními rozměry. Následují kompaktní tepelná čerpadla SWC s vestavěnou hydraulikou a chladicím modulem a největší tepelné centrály WZS, které obsahují navíc vestavěný 178litrový smaltovaný zásobník na teplou vodu.

Nejširší produktová řada

Výkonově je řada plynule odstupňována od 4,7 kW až do 31,8 kW a zahrnuje tepelná čerpadla s pasivním chlazením i invertorové varianty. Instalatérské firmy se díky tomu mohou spolehnout, že při návrhu topného systému vyberou to nejvhodnější tepelné čerpadlo bez ohledu na okolnosti instalace. Nová tepelná čerpadla alpha innotec země/voda dosahují výstupních teplot až 65 °C a jsou vhodná také pro ohřev vody nebo rekonstrukce.


Maximální účinnost

Tepelná čerpadla alpha innotec řady alterra dosahují vysokého topného faktoru až 5.09*. Vysoká energetická účinnost se odráží také v samotném zařazení jednotlivých výrobků do vysokých energetických tříd A++ nebo A+++. V případě tepelných centrál, kombinujících vytápění, ohřev teplé vody a případně pasivní chlazení, je díky perfektní izolaci zásobníku na teplou vodu dosaženo jen minimálních úniků tepla.

*hodnota při B0/W35, dle EN14511.

Jednoduchý transport

Při vývoji řady alterra byl kladen velký důraz na samotnou přepravu a transport tepelného čerpadla do objektu. Chladicí okruh je vestavěn do chladicího modulu, který může být během krátkého času demontován, vysunut z přední strany výrobku a transportován samostatně. Tepelné čerpadlo může být přenášeno i naležato, přičemž úzká konstrukce zajišťuje velice snadnou manipulaci.


Téměř neslyšný provoz

Vzhledem k vysoce kvalitní konstrukci a dvojité zvukové izolaci dosahují nová tepelná čerpadla země/voda velice nízkých hladin hluku. Řada alterra umožňuje dosáhnout velice přesvědčivého řešení i v prostorech s opravdu striktními hlukovými limity.

Vzdálená správa a komfortní regulace Luxtronik 2.1

Připojením tepelného čerpadla alpha innotec na webový server je možné všechny jeho funkce ovládat vzdáleně, přičemž není potřeba žádný dodatečný hardware nebo software. Stačí pouze tepelné čerpadlo vybavené regulátorem Luxtronik 2.1. Pomocí funkce alpha web a aplikace alpha app můžete regulovat chod tepelného čerpadla prostřednictvím PC, chytrého telefonu nebo tabletu. Základní verze vzdálené správy (tarif HOME) je zdarma.

Invertorové varianty

Invertorové varianty tepelných čerpadel alpha innotec vzduch/voda jsou již na trhu delší dobu. Nyní můžete tuto technologii využívat také v případě čerpání energie ze země, jelikož řada alterra zahrnuje tepelná čerpadla země/voda v invertorových variantách, tedy s plynule řízeným výkonem.

Zaujala Vás řada alpha innotec alterra?

Podívejte se na na náš alterra web, speciálně zaměřený na novou řadu.
Ceny a podrobné technické informace naleznete v katalogu www.topeni-chlazeni.cz.


alpha innotec
logo alpha innotec

Alpha innotec je tradiční německý výrobce tepelných čerpadel. Široké portfolio obsahuje tepelná čerpadla vzduch/voda a země/voda do novostaveb, rekonstrukcí i velkých objektů. Jedná se o jedny z nejúčinnějších a nejtišších tepelných čerpadel na trhu. ...