Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Absolutní novinkou léta 2012 je OCHSNER Europa 323 DK s topným výkonem 2,2 kW (COP 3,5*)

Stavíte, či rekonstruujete a potřebujete vyřešit teplou vodu? Váš stávající průtokový ohřívač už dosluhuje? Platíte za ohřev teplé vody vysoké sumy? Patříte mezi lidi, kteří mají rádi horkou koupel nebo sprchu? Chcete mít doma nejmodernější technologii, nebo se o ní něco dozvědět? Pokud Vaše odpověď aspoň na jednu otázku byla ano, pak je tento článek určen přesně pro Vás.

Tepelná čerpadla OCHSNER

Firma OCHSNER, která se zabývá tepelnými čerpadly už více jak 30 let, má pro Vás optimální řešení teplé užitkové vody. Tepelná čerpadla OCHSNER Europa patří mezi špičku na trhu v ohřevu a přípravě teplé užitkové vody. Příprava teplé užitkové vody se stává čím dál, tím více dražším komfortem, o který by neměl být nikdo ochuzen. Tento problém se snaží řešit solární kolektory, které chtějí snížit náklady ohřevu na minimum. Ale jak všichni dobře víme, v období, kdy je teplá voda nejvíce potřeba a nejvíce využívána, ano mám na mysli zimu, jsou solární kolektory téměř bezmocné. Často přehlíženým faktem je, že ztráty tepla v solárním systému tvoří až 40 % celoročních tepelných zisků, což návratnost solárních kolektorů posouvá při současných cenách energie a technologie „do nenávratna“.

Tepelná čerpadla OCHSNER

Všechny tyto problémy nás vedly k návrhu tepelných čerpadel, která pracují s odpadním vzduchem v objektu. To s sebou nese řadu výhod.

Nejvýznamnější přídavnou funkcí tepelného čerpadla je možnost napojení na vzduchotechnické rozvody a možnost využít ho jako vzduchotechnickou jednotku pro výměnu vzduchu v místnosti, nejlépe v sušárně. Ze zkušeností víme, že funkci větrání uvítají zejména ženy. V takové situaci je nejlepším nápadem napustit si plnou vanu horkou vodou a udělat si příjemnou koupel. Při pomyšlení, že tímto činem vyvětráte požadovanou místnost, snížíte v ní vlhkost a mokré věci Vám budou krásně schnout, bude koupel ještě příjemnější a s blahodárným účinkem. To všechno zařízení Europa umí a hravě zvládá. Další využívanou výhodou je schopnost chladit, kterou nejlépe uplatníme, pokud máme doma spíž nebo sklep. OCHSNER nově nabízí už 4 typy tepelných čerpadel Vzduch/ Voda pro přípravu TUV.

Tepelná čerpadla OCHSNER Europa 323 DK
OCHSNER Europa 323 DK

Absolutní novinkou léta 2012 je OCHSNER Europa 323 DK s topným výkonem 2,2 kW (COP 3,5*) a novými technologickými výstřelky. První změnou, kterou zaregistrujete hned při prvním styku, je regulace pomocí velkokapacitního dotykového displeje. Tento display posouvá toto tepelné čerpadlo do vyšší designové úrovně. Další velkou a velmi významnou novou funkcí je možnost řízeného větrání. Stačí si zvolit časový harmonogram a tepelné čerpadlo Vám bude podle zvoleného časového programu větrat. Určitě oceníte intenzitu větrání, kterou si nastavíte na regulátoru pomocí určení úrovně otáček ventilátoru. Tepelné čerpadlo OCHSNER Europa 323 DK obsahuje 2 ks magnéziové anody, které chrání zásobník proti korozi a prodlužuje životnost tepelného čerpadla. Tepelné čerpadlo je uzpůsobeno pro napojení externího solárního panelu, přičemž interní regulátor dokáže tento okruh řídit bez přídavné regulace.

Charakteristické vlastnosti Europy 323 DK

  • s 300litrovým zásobníkem
  • pro domácnost do 5 osob
  • příprava TV do 65 °C v provozu TČ
  • provoz TČ i během funkce odmrazování
  • z výroby již propojené
  • jednoduchá montáž
  • dodávané s ponornou jímkou a venkovním termostatem
  • vybavené vstupem pro externí zdroj tepla jako kotel nebo solární kolektory
  • integrovaná elektrická topná vložka s možností ručního vypnutí
  • možný přívod vzduchu DN 150 ze vzdálenosti 20 m
  • zabudované 2 ks ochranné magnéziové anody
  • ochrana proti Legionelle během provozu TČ
  • optimální tepelný zisk a minimální ztráty prostřednictvím přímé kondenzace
  • Regulace Tiptronic plus s dotykovým kapacitním displejem
 
Tepelná čerpadla OCHSNER Europa 303 DKL
OCHSNER Europa 303 DKL
Inteligentní regulace s jednoduchou obsluhou pro:
Ikona Sprchyregulaci teplé vody s komfortním zapínáním
Ikona Ventilátorfunkce větrání s integrováním regulací otáček
Ikona Hodinyčasové hodiny (časové spínání požadavku teploty vody a potřeby větrání)
Ikona Kompresorprovoz TČ během odmrazování do teploty ovzduší −5 °C
Ikona Solarsolární regulace pro programování solárních kolektorů (programovatelné na místě)
Ikona SG readys funkcí Smart Grid je regulace Tiptronic plus již nyní vybavená pro Smart Měření, což umožňuje dodatečné propojení Europy 323 DK na decentralizované napojení elektrického proudu např. z fotovoltaických článků, větrné elektrárny nebo malé vodní elektrárny. To vše v hospodárném a úsporně nízkém tarifu

OCHSNER Europa 303 DKL s topným výkonem 2,4 kW je sofistikované moderní a cenově výhodné zařízení oceněné institutem WPZ, se sídlem ve švýcarském BUCHS, pro nezávislé testování tepelných čerpadel, za nejlepší topný faktor (COP 3,5*) pro toto tepelné čerpadlo. Tepelné čerpadlo pracuje s odpadním vzduchem od +6 °C až do +30 °C a užitkovou vodu dokáže ohřát až na 65 °C. Tepelné čerpadlo nabízí možnost napojení na vzduchotechnické rozvody a využít jej jako větrací jednotku s maximálním průtokem vzduchu 510 m3/h. Součástí tepelného čerpadla je zásobník o velikosti 300 l bez solárního registru.

OCHSNER Europa 313 DK s topným výkonem 2,2 kW (COP 3,4*) je téměř identické dvojče Europy 303 DK, které je také oceněné institutem WPZ, se sídlem ve švýcarském BUCHS, pro nezávislé testování tepelných čerpadel, za nejtišší provoz [57 dB (A)] a z testovaných čerpadel. Tepelné čerpadlo pracuje s odpadním vzduchem od −5°C až do +30 °C, čímž se výrazně liší od Europy 303 DK. Užitkovou vodu dokáže, stejně jako dvojče, ohřát až na 65 °C. Tepelné čerpadlo je rovněž možno zapojit na vzduchotechnické rozvody s regulovatelným průtokem vzduchu 310-510 m3/h. Součástí tepelného čerpadla je taktéž zásobník o velikosti 300 l se solárním registrem 1,5 m2.

Tepelná čerpadla OCHSNER Europa Mini IWP
OCHSNER Europa Mini IWP
 

OCHSNER Europa Mini IWP s topným výkonem 2,2 kW (COP 4,4) bez integrovaného zásobníku vody poskytuje možnost připojení externího zásobníku. Maximální velikost zásobníku pro Europu Mini IWP je 500 l. To je množství vody, kterou Europa Mini IWP dokáže ohřát za jeden den až na 65 °C z pracovního vzduchu v rozmezí +6 °C až +30 °C. Tepelné čerpadlo může být připojeno na vzduchotechnický rozvod.

 

OCHSNER řada Europa, více než jen příprava TUV

Europa multifunkční zařízení dokáže vysoušet, chladit a pečlivě přispívá k hygienické výměně vzduchu.

Tepelná čerpadla OCHSNER

Příklad A

(Typ Europa Mini IWP, 303 DKL a 323 DK)

  • umístění v kotelně
  • příprava TV z prostorového vzduchu
  • vedlejší výhoda:
    • chlazení spíže nebo sklepních prostor.
 
Tepelná čerpadla OCHSNER

Příklad B

(Typ Europa Mini IWP, 303 DKL a 323 DK)

  • umístění v prádelně / sušárně
  • příprava TV z prostorového vzduchu
  • vedlejší výhody:
    • sušení prádla v prostorech sušárny
    • odvápněná voda pro žehlení
    • účinné odvlhčení prostor
 
Tepelná čerpadla OCHSNER

Příklad C

(Typ Europa 323 DK / Větrání obytného prostoru jako systém výměny odpadního vzduchu)

  • umístění v technické místnosti
  • zpětné získávání tepla odpadního vzduchu k přípravě TV
  • vedlejší výhody:
    • větrání obytných prostor (prostřednictvím 1kanálového systému)
    • odvětrání znečištěného, zatíženého a vlhkého vzduchu z vlhkých prostor (koupelna, WC, kuchyň)

Proudění čerstvého vzduchu do obývacích prostorů nebo schodiště přes regulovatelné vyústky.

 

OCHSNER vyrábí tepelná čerpadla už 34 let a od samého počátku s průkopnickým duchem, inovačními metodami a cílem ovlivnit snížení energetickénáročnosti. Firma patří dnes mezi lídry v tomto technologickém odvětví.

V případě zájmu o některý z těchto, ale i jiných typů tepelných čerpadel nás neváhejte kontaktovat, telefonicky, emailem nebo nově na našich stránkách přes kontaktní formulář. Veškeré zhodnocení, posouzení a nabídky jsou vypracovávány pro každého zákazníka na míru a zcela ZDARMA!

* COP dle EN 255-3


Premium Power s.r.o.
logo Premium Power s.r.o.

Premium Power s.r.o. je výhradním dodavatelem rakouských tepelných čerpadel OCHSNER na český a slovenský trh. Zajišťujeme dodávky, montáže, autorizované spuštění a také záruční a pozáruční servis dodaných zařízení.