Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Produkty Viessmann opět obsadily přední místa v opakovaných testech

Klíč k úspěšnému energetickému obratu najdeme na trhu s vytápěním. Politici pro budoucnost vyžadují, aby byly stávající budovy z hlediska CO2 v téměř neutrálním stavu. Energetická sanace budov však postupuje velmi pomalu, protože chybí nutné politické rámcové podmínky.

Nadace Stiftung Warentest dala podnět k diskusi na téma „úspory energie“. Pod heslem „Jednejte nyní a snižte náklady“ apeluje nejen na vlastní iniciativu vlastníků budov, ale ukazuje i konkrétní řešení pro zvyšování energetické efektivity.

„Pošlete kotlové veterány do důchodu“

Jako mimořádně hospodárná varianta se jeví modernizace topení. Výměna topných zařízení ušetří podle Stiftung Warentest v součtu až 30 % nákladů na vytápění. Jak trefně autoři poznamenali, je „nejvyšší čas poslat kotlové veterány do důchodu“.

Aktualizované testy vytápění

Abychom čtenářům poskytli pomůcku k rozhodování, provedli kontroloři zboží nové testy u plynových kondenzačních kotlů, kombinovaných solárních zařízení na vytápění a teplou vodu, olejových kondenzačních kotlů a kotlů na dřevěné pelety a jejich výsledky aktualizovali podle nejnovějšího stavu a zveřejnili.


Kondenzační kotel Vitodens 300-W potvrdil jako všechny výrobky Viessmann v obnoveném testu své špičkové postavení.

Produky Viessmann na špici

Již v původních testech obstály výborně všechny produkty Viessmann, které prošly těmito testy, a umístily se vesměs na prvních místech. V nynějších aktualizovaných testech, které zohlednily i inovaci všech testovaných zařízení, se jasně potvrdilo špičkové postavení topných systémů Viessmann.

Vitodens 300-W

S celkovou známkou „dobrý“ (1,7) se stal vítězem testu mezi plynovými kondenzačními kotli.

Ve srovnání s testovaným kotlem z roku 2010 se aktuální Vitodens 300-W ještě zlepšil. Zvětšený rozsah modulace a automatizované hydraulické vyrovnání zajišťují ještě vyšší efektivitu. Nové bezdrátové dálkové ovládání a mobilní dálkové ovládání přes iPhone, iPad nebo iPod touch nyní umožňují ještě komfortnější obsluhu.

Vitoladens 300-C

S celkovou známkou „dobrý“ (1,6) je jedním ze dvou nejlepších olejových kondenzačních kotlů z celkových deseti kotlů, které byly testovány.

Vitoladens 300-C jako všechny kotle Viessmann dostal novou regulaci Vitotronic s velkým podsvíceným grafickým displejem a jeho obsluha je nyní velmi jednoduchá.

Vitoligno 300-P

S celkovou známkou „dobrý“ (2,1) je nejlepší z deseti testovaných kotlů na dřevěné pelety.

Nejdůležitějším zkušebním kritériem byla energetická efektivita, která při minulém testování stejně jako nyní jasně rozhodla o vítězství tohoto inovačního peletového kotle. Efektivitu zajišťuje jeho dvojnásobná regulace spalování s Lambda sondou a teplotní čidlo i automatické přizpůsobení topné plochy aktuální potřebě tepla (princip Variopass).

Solární paket Viessmann

S celkovou známkou „dobrý“ (1,8) se umístil na 1. místě.

Solární paket složený z šesti plochých kolektorů Vitosol 200-F, multivalentního kombinovaného zásobníku Vitocell 340-M a solární regulace Vitosolic 200 obdržel v hodnocení „energetické efektivity a komfortu přípravy teplé vody“ dokonce známku „velmi dobrý“.

Kompletní nabídka se špičkovými produkty pro všechny energetické nosiče

Vysoce efektivní kondenzační kotle na plyn a olej, moderní kotle na dřevo, tepelná čerpadla, solární systémy a kogenerační jednotky – celá nabídka firmy Viessmann poskytuje pro všechna použití a všechny energetické nosiče kompletní systémová řešení se špičkovými produkty, které dokonale splňují všechny požadavky, jež jsou na ně kladeny.


VIESSMANN, spol. s r.o.
logo VIESSMANN, spol. s r.o.

Kompletní program Viessmann nabízí individuální řešení s efektivními systémy v nejvyšší kvalitě pro všechny oblasti použití a energetické zdroje - vytápění, průmyslové energetické systémy, chladicí systémy.