Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vitodens 200-W: nástěnný plynový kondenzační kotel pro topné výkony do 840 kW

Vitodens 200-W je cenově zajímavý nástěnný plynový kondenzační kotel s výkony od 4,8 do 105 kW. Jsou-li požadovány vyšší výkony, lze zapojit do kaskády až osmi nástěnných kotlů. Takto je možné pokrýt topná zatížení až 840 kW. Vitodens 200-W je tak podle provedení vhodný pro dodávky tepla do rodinných domů a etážových bytů i pro centrální vytápění bytových domů a obchodních provozů.

Jednoduchá doprava na místo instalace

Kromě vysokého výkonu mají kaskády tu výhodu, že se dají jednotlivé nástěnné plynové kondenzační kotle bez problémů dopravit na místo instalace i po úzkých chodbách a schodištích. Lehké a kompaktní nástěnné kotle se dají dokonce přepravovat osobním výtahem, což není většinou v případě jednotlivých velkých topných zařízení se srovnatelným výkonem možné.

Aby bylo možné flexibilně přizpůsobit kaskády příslušným danostem přímo na místě, poskytuje Viessmann systém z hydraulických a spalinových modulů, které jsou spolu vzájemně sladěny. Proto je například umožněna instalace v řadě nebo do bloků.

Vysoká efektivita díky výměníkům tepla Inox-Radial a sálavému válcovému hořáku MatriX

Základním kamenem je osvědčený výměník tepla Inox-Radial v kotli Vitodens 200-W. Díky velkému rozsahu modulace až 1 : 4 přizpůsobuje hořák MatriX výrobu tepla aktuální potřebě. Vitodens 200-W tak dosahuje vysokých stupňů využití až 98 % (vztaženo na výhřevnost Hs).

Lambda Pro Control

Regulace spalování Lambda Pro Control zajišťuje, aby zůstala zachována vysoká účinnost i v případě kolísání kvality plynu. Kromě toho zjednodušuje první uvedení do provozu, protože přístroje se nemusí nejprve pomocí trysek a clon nastavit na příslušný druh plynu.

Komfortní obsluha přístroje

Regulace Vitotronic má inovační koncept pro rychlou a intuitivní obsluhu kotle Vitodens 200-W. Velký podsvícený displej s nekódovaným textem, velmi srozumitelné menu a obslužný kříž, který znají uživatelé mobilů, velmi usnadňují všechna nastavení. Na přání lze kondenzační plynový kotel kontrolovat a obsluhovat i přes systémy Vitodata a Vitocom 100 LAN, které se dodávají jako příslušenství.


VIESSMANN, spol. s r.o.
logo VIESSMANN, spol. s r.o.

Kompletní program Viessmann nabízí individuální řešení s efektivními systémy v nejvyšší kvalitě pro všechny oblasti použití a energetické zdroje - vytápění, průmyslové energetické systémy, chladicí systémy.