Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová tepelná čerpadla Panasonic Etherea QKE nabízejí špičkový výkon i zdravý vzduch

Panasonic představuje novou řada tepelných čerpadel Etherea QKE dosahující impozantní hodnoty SCOP 4,80 (A++) a SEER 7,60 (A++). Zatímco topný faktor COP udává účinnost tepelného čerpadla – tedy kolik kW tepla je vyrobeno na 1 kW dodané energie, průměrný sezónní topný faktor SCOP charakterizuje provozní náklady tepelného čerpadla během celého topného období. Takto vysoká hodnota SCOP ukazuje, jak vysoce energeticky účinným systémem je Etherea QKE, přinášející majitelům domů nejen čistý zdravý vzduch, ale i pohodlí a spolehlivost. V nabídce jsou 2 verze: Etherea XE-QKE (šedá) v 2,2kW, 2,8kW, 3,2kW a 5kW verzích a Etherea E-QKE (bílá) v 8 provedeních od 2,2 kW do 8 kW.

Klíčové vlastnosti:

  • Celá řada splňuje požadavky směrnice ErP (Energy related Products)
  • Má kompaktní rotační kompresor R2 pro vysokou účinnost
  • ECONAVI přináší až 38% úsporu energie při chlazení
  • Systém čistění vzduchu Nanoe-G zachytí 99 % bakterií, virů a plísní
  • Efektivně pracuje do venkovní teploty −15 °C při topení a −10 °C při chlazení
  • Stávající potrubí pro chladivo R22 lze použít i pro nové R410A
Eco Navi Inverter

Tepelná čerpadla Etherea nabízejí vynikající sezónní účinnost a poskytují optimální vytápění a chlazení po celý rok. Díky invertorovému řešení Panasonic s vysoce výkonným kompresorem, dosahuje nová řada QKE až 38% úspory energie se špičkovou provozní účinností.

 
Naneo-G
Naneo-G

Jedním z hlavních rysů tepelného čerpadla Panasonic Etherea je jeho čistící a filtrační vzduchový systém Nanoe-G. Použitím nanotechnologie jsou do systému vpravovány jemné e-iontové částice, které zachytí 99 % vzdušných bakterií a virů, a ve filtru vnitřní jednotky pak dochází k jejich likvidaci. Systém rovněž neutralizuje zápach a poskytuje tak více příjemnější a zdravější životní prostředí.

Dalším zlepšením stávajících jednotek Etherea je rozšíření funkcí inteligentního senzoru ECONAVI přidáním nové tepelné vlny a sledování prostoru. Unikátní tepelná vlna dokáže změnit teplotu v místnosti využitím specifického algoritmu patentovaného společností Panasonic, který je určen pro snížení spotřeby a zároveň zachovává uživatelům vysokou míru pohodlí. Funkce sledování prosoru směřuje proud vzduchu přímo do míst, kde detekuje přítomnost lidí. ECONAVI sleduje změny v pohybu osob a redukuje ztráty z nadměrného chlazení prázdných prostorů.

„Jsme rádi, že díky kombinaci vysoce moderních technologií a senzorů v řadě Etherea, můžeme potvrdit u nejnovějších modelů dosažení energetické třídy A++, což staví QKE do role vysoce efektivní řady,“ říká Jakub Šachl, Product and Key Account Manager a dodává: „Tato jednotka může rovněž běžet v krajních teplotách −15 °C v režimu vytápění a −10 °C v režimu chlazení.“

Etherea QKE Control
Etherea QKE Control

Spotřebu energie Etherea QKE lze zobrazit v aplikaci IntesisHome. Ta pomáhá ke zlepšení hospodaření prostřednictvím přehledu týdenních, měsíčních a ročních hodnot spotřeby. S využitím cloudového monitorovacího systému má uživatel k dispozici řadu flexibilních inteligentních řešení pro sledování a nastavení klimatizace a topné jednotky. Pro ovládání z jakéhokoliv místa i mimo domov lze použít smartphone, zařízení s OS Android nebo počítač s přístupem na internet.

Ovládání přes internet nabízí širokou škálu funkcí, včetně zastavení a spuštění systému, nastavení provozního režimu, provozní teploty a teploty v místnosti. To umožňuje naplánovat topné a chladící cykly. K dispozici jsou rovněž energeticky úsporné režimy v podobě přednastavené konfigurace. Systém upozorní také na nutnost provedení údržby, včetně znečištění vzduchového filtru, kdy součástí varovné zprávy jsou i kontakty na servisní síť společnosti Panasonic.

Od 1. ledna 2010 platí zákaz Evropské unie používat nově vyrobená chladiva HCFC, jako je R22. V rámci výměny systémů využívajících R22 za vysoce účinné systémy s chladivem R410A, umožňuje řešení Panasonic využít stávající kvalitní potrubí systémů R22. Kromě toho s chladivem R410A lze dosáhnout až 30% úspor ve srovnání s R22.

Pro více informací o Panasonic Etherea navštivte stránky www.aircon.panasonic.eu.

O společnosti Panasonic Heating and Cooling Systems

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů. V tomto oboru má přes 30 let zkušeností, své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila na 100 milionů kompresorů. V současné době firma vyrábí čtyři řady systémů pro vytápění a klimatizaci pro domácnosti, kanceláře, firmy i průmyslové využití. Zvláštní důraz klade Panasonic na kvalitu svých systémů, které se vyznačují důmyslným provedením i důrazem na kvalitu vzduchu. Přitom splňují náročné požadavky na spotřebu energie, šetrnost k životnímu prostředí i hlučnost.

Další informace jsou k dispozici na stránkách www.panasonic.eu.


Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)
logo Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů a tepelných čerpadel. V tomto oboru má přes 60 let zkušeností. Své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila více než 200 miliónů kompresorů.