Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vysoká účinnost, snadná instalace a široký výběr kapacity – nová řada tepelných čerpadel T-CAP

Díky vysoké energetické účinnosti a čerpadlu třídy A, je řada tepelných čerpadel Panasonic Aquarea T-CAP ideální pro novostavby i renovace budov v chladných oblastech. Aquarea T-CAP si totiž zachovává skvělé vlastnosti a výkon, i když venkovní teploty dosahují −15 °C.

 
  • Vysoce účinná jednotka s čerpadlem třídy A
  • Konstantní výkon i při venkovní teplotě −15 °C
  • Vysoká účinnost při extrémně nízkých teplotách
  • Řada zahrnuje jednotky s výkonem 9 kW, 12 kW a 16  kW (jedno i třífázové)
  • 5 let záruka na kompresor
  • Nové funkce dálkového ovládání
  • Připojení do BMS (Building Management System)
 

S impozantní hodnotou COP 4,74 (při venkovní teplotě 7 °C s topnou vodou o teplotě 35 °C), je Aquarea TC-AP schopna dodávat vodu o teplotě 55 °C, a také nabízí možnost aktivovat chlazení vody na 5 °C. Modely T-CAP Aquarea používají ekologicky šetrné chladivo R410A.

„Tato řada přináší majitelům domů podstatné úspory energie a zároveň zajišťuje stálý přísun tepla a teplé vody,“ konstatuje Jakub Šachl (Product and Key Account Manager). „Působivý výkon T-CAP zajišťuje dostatečnou kapacitu pro vytápění i bez pomoci externího kotle, a to i při extrémně nízkých teplotách.“

Řada Aquarea T-CAP nabízí 9kW, 12kW a 16kW, jedno i třífázové mono-bloky nebo split jednotky. Tato vysoce účinná tepelná čerpadla pracují efektivně při venkovních teplotách až do −15 °C, a také zajišťují chlazení v létě.

Řadu T-CAP lze jednoduše začlenit do stávajících instalací se záložním kotlem, nebo do nových systémů s podlahovým topením, nízkoteplotními radiátory či dokonce klimatizacemi jako Aquarea Air. Lze je také připojit k jiným šetrným řešením, jakými jsou solární panely, které dále zvýší jeho účinnost.

Pro dosažení ještě nižší spotřeby energie, mohou majitelé domů využít aplikaci IntesisHome kde přehledně uvidí detailní týdenní, měsíční i roční spotřebu.

S tímto monitorovacím systémem, postaveném na cloudovém řešení, dostává uživatel řadu flexibilních a inteligentních řešení pro sledování systému tepelného čerpadla. Pro přístup do aplikace může použít chytré telefony, další zařízení na platformě Android nebo se připojit s počítačem k webovému rozhraní a ovládat systém na dálku i mimo domov.

Řada Aquarea T-CAP nabízí i výhody rozšířených funkcí nových dálkových ovládání. Mezi ně patří:

  • Automatický režim udržuje v domě optimální klima, kdy se nastavení mění bez lidského zásahu z vytápění na chlazení v závislosti na venkovní teplotě.
  • Prázdninový režim nastaví v případě odjezdu na dovolenou apod. teplotu vody na nejnižší mez pro dosažení úspor, ale tak, aby nedošlo k zamrznutí vody v systému.
  • Speciální režim vysychání betonu pro snadnou instalaci je velkým přínosem pro montéry – snižuje čas potřebný ke schnutí betonového překryvu (podlahy).
  • 7 rychlostí pro řízení rychlosti otáček čerpadla, kdy ze 7 rychlostí lze vybrat tu, která nejlépe odpovídá charakteru nemovitosti.

T-CAP lze kombinovat s řadou vysoce účinných nádrží Panasonic na ohřev užitkové vody. Tyto nádrže na horkou vodu dosahují vysoké účinnosti díky velké ploše výměníku a dokonalé izolaci minimalizující energetické ztráty.

 

O společnosti Panasonic Heating and Cooling Systems

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů. V tomto oboru má přes 30 let zkušeností, své produkty vyváží do více než 120 emí a dosud vyrobila na 100 milionů kompresorů. V současné době firma vyrábí čtyři řady systémů pro vytápění a klimatizaci pro domácnosti, kanceláře, firmy i průmyslové využití. Zvláštní důraz klade Panasonic na kvalitu svých systémů, které se vyznačují důmyslným provedením i důrazem na kvalitu vzduchu. Přitom splňují náročné požadavky na spotřebu energie, šetrnost k životnímu prostředí i hlučnost.

Další informace jsou k dispozici na stránkách www.panasonic.eu.


Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)
logo Panasonic (divize tepelná čerpadla a klimatizační technika)

Společnost Panasonic je jedním z předních světových výrobců klimatizačních systémů a tepelných čerpadel. V tomto oboru má přes 60 let zkušeností. Své produkty vyváží do více než 120 zemí a dosud vyrobila více než 200 miliónů kompresorů.