Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelné čerpadlo země-voda AquaMaster17I s možností zabudování do kuchyňské linky

Nové tepelné čerpadlo země-voda AquaMaster17I je určené pro vytápění moderních rodinných domů. Nová výstavba je často charakterizována následujícími trendy: velmi nízkou tepelnou ztrátou objektů v řádu jednotek kW, vysokou hustotou zástavby a větším či menším nedostatkem prostor pro technické zázemí.

Příklad umístění nového tepelného čerpadla země-voda AquaMaster17I v kuchyňské lince nebo skříňové sestavě
Příklad umístění nového tepelného čerpadla země-voda AquaMaster17I v kuchyňské lince nebo skříňové sestavě. Pružné uložení komponentů v kombinaci s účinným odhlučněním skříně v podobě protihlukové izolace a tlumící hmoty zajišťuje extrémně tichý provoz.

Společnost MasterTherm má dlouholeté zkušenosti s vyspělými zahraničními trhy, kde se tyto trendy projevují ještě výrazněji než v České republice.  Od tepelného čerpadla pro moderní rodinné domy se očekávají vlastnosti, které budou těmto specifikům odpovídat:

  • malé zástavbové rozměry,
  • minimalizace vnitřního a zejména venkovního akustického hluku,
  • nízký topný výkon
  • a vysoká účinnost při dostupných pořizovacích nákladech.
Právě tepelné čerpadlo AQ17I tyto nároky naplňuje na 100 % a představuje tak ideální řešení pro vytápění a ohřev teplé vody v nízkoenergetických domech.

Tepelné čerpadlo země-voda AquaMaster17ITepelné čerpadlo země-voda AquaMaster17I je ideální řešení pro vytápění a ohřev teplé vody v nízkoenergetických domech.

Tepelné čerpadlo bylo vyvíjeno s ohledem na požadavky zahraničních partnerů z vyspělých západních trhů. Jednoznačnou preferencí bylo zařízení země-voda, které na rozdíl od vzduchového tepelného čerpadla dosahuje výrazně vyšší účinnost vytápění, podstatně vyšší spolehlivost, delší životnost a zejména eliminuje jakýkoli venkovní hluk, což je pro hustou zástavbu zásadní. Proto zákazníci v západní Evropě upřednostňují tato tepelná čerpadla i pro vytápění domů s velmi malou tepelnou ztrátou. Jednotka si vystačí s kolektorem v podobě vrtu s hloubkou již od 50 metrů.

Specifické vlastnosti a možnosti instalace

Specifickou vlastností zařízení je možnost zabudování do kuchyňské linky nebo skříňové sestavy. Tento požadavek vychází ze zkušeností z některých trhů, kde v novostavbách často zcela chybí technické prostory a zařízení TZB jsou běžně instalována do obytných prostor (kuchyně, pracovna, hala apod.). Mimořádná péče byla věnována hlukovým parametrům. Pružné uložení komponentů v kombinaci s účinným odhlučněním skříně v podobě protihlukové izolace a tlumící hmoty zajišťuje extrémně tichý provoz.

Tepelné čerpadlo AQ17I je vybaveno vysoce účinným 2rotačním kompresorem s proměnným řízením topného výkonu (inverter) a vyspělou regulací expanzního ventilu. Koeficient COP v režimu B0W35 dosahuje výborné hodnoty 4,3. Velice nízký je objem chladiva, je to pouhých 0,75 kg.

Podívejte se na video

O novém tepelném čerpadle země-voda AquaMaster17I, které je určené pro vytápění moderních rodinných domů, začíná hovořit obchodní ředitel Martin Samek v minutě 1:00.

Obdobně jako ostatní tepelná čerpadla Master Therm je jednotka vybavena regulací topných okruhů již v základní ceně (2 topné okruhy + ohřev TUV) a možností připojení k internetu s prodlouženou zárukou na 7 let a servisním dohledem výrobce.

Tepelné čerpadlo země-voda AquaMaster17I představuje unikátní zařízení s proměnným výkonem, originální konstrukcí, vyspělou technikou a moderní regulací za příznivou pořizovací cenu a je ideálním zdrojem tepla pro novostavby.

V dnešní uspěchané době se investor často podřizuje tlaku dodavatelů na co nejrychlejší dodávku a instalaci, což v naší branži obvykle splňují tepelná čerpadla vzduch-voda. Vzhledem k tomu, že v našem výrobním sortimentu jsou všechny známé systémy, tedy vzduch-voda, země-voda a voda-voda, seznamujeme objektivně své klienty s přednostmi jednotlivých variant. Ačkoliv i my v současnosti dodáváme většinou systémy vzduch-voda, u systémů země-voda můžeme s jistotou dlouhodobě potvrdit vyšší účinnost, delší životnost a nižší nároky na servis.

Jako výrobce se zároveň snažíme o určitou osvětu a tak i touto formou sdílíme své zkušenosti s modely využívající tepla ze země, které jsou čím dál populárnější v západní Evropě.

Leták tepelené čerpadlo země-voda AQUAMASTER17I (pdf, 251 kB)


Master Therm tepelná čerpadla s.r.o.
logo Master Therm tepelná čerpadla s.r.o.

Master Therm je český výrobce tepelných čerpadel vzduch-voda, země-voda, voda-voda s certifikací EHPA a registrací pro dotace. Tepelná čerpadla s tradicí od roku 1994 pro rodinné i bytové domy a průmyslové objekty všech velikostí. Výroba, projekt, ...