Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Online poradce pro výběr tepelných čerpadel BOSCH

V dnešní době, kdy všichni vnímáme veliký zájem o tepelná čerpadla, se velmi často potýkáme s otázkou: „Jaké tepelné čerpadlo je pro daný dům nejlepší?“ Volba správného modelu může být zcela zásadní jak pro optimální provozní náklady, tak pro samotné fungování tepelného čerpadla.

Každá budova má svá specifika, jako jsou typ otopné soustavy, počet lidí pro zajištění komfortu TV, vzdálenost od okolních budov a další. Tato specifika ovlivňují výběr vhodného tepelného čerpadla, a proto ani pro odborníky není jednoduché zvolit nejlepší variantu.

Nebo ano?

Náš online poradce pro výběr tepelných čerpadel Bosch, který je určený výhradně pro odborné instalatérské firmy, vás volbou provede krok za krokem. Od základního přehledu, přes specifikaci budovy, k požadované technologii, až po výběr konkrétního výrobku. Pokud neznáte svoji tepelnou ztrátu, tak ji konfigurátor jednoduše spočítá za vás na základě vaší stávající spotřeby. Většina předdefinovaných hodnot jako jsou cena plynu a elektřiny, výstupní teplota vody, či případné úspory oproti stávajícímu systému za rok nebo třeba za 5 let, lze upravit tak, aby odpovídaly přesně vaší konkrétní situaci. Nevíte, zda je závěrečné doporučení opravdu to nejlepší? V přehledu je vybraný model vždy porovnáván s jedním až dvěma nejbližšími v rámci výkonové řady, kde je vidět případná úspora nebo navýšení provozních nákladů.








Modelový případ, kdy jsme online konfigurátor použili pro doporučení tepelného čerpadla pro běžnou situaci:

  • rekonstrukce domu s tepelnou ztrátou 10 kW
  • soustavou s otopnými tělesy s výstupní teplotou 55 °C
  • příprava teplé vody pro 4 osoby

si můžete prohlédnout ZDE. Nebo si rovnou vyzkoušejte online poradce pro výběr tepelných čerpadel Bosch na vašem počítači, tabletu či chytrém telefonu na www.bosch-vytapeni.cz

Konfigurátor tepelných čerpadel v žádném případě nenahrazuje odborný projekt.


Bosch Termotechnika s.r.o. - obchodní divize Bosch Junkers
logo Bosch Termotechnika s.r.o. - obchodní divize Bosch Junkers

Tepelná čerpadla, klimatizace, plynové kondenzační kotle, atmosférické kotle, elektrokotle, plynové průtokové ohřívače, zásobníky TUV, regulace, solární systémy.