Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Thermona představila novou řadu kotlů

Jihomoravská společnost Thermona, největší český výrobce plynových kotlů, uvedla na trh novou řadu Therm 25. Jedná se o kondenzační kotle s novým typem hořáku a kondenzačního tělesa. Novinka byla veřejnosti představena na výstavě Infotherma 2018 a je již dostupná v prodejní síti.

Kondenzační technologie je již dostupná řadu let, výrobci se ale stále snaží přicházet s inovacemi, které zlepší emisní a regulační parametry kotlů. Posledním příkladem je řada Therm 25, ve které Thermona vůbec poprvé použila nový hořák využívající technologii BLUE-JET. Důmyslný systém tvarování jeho spalovací lamely vyniká zejména mimořádným rozsahem modulace 1:10, tedy například od 2,5 do 25 kW. Díky lepší distribuci plamene i při nižším výkonu pracuje kotel s velkou účinností v celém rozsahu výkonu.

Díky nové koncepci vícefázového ventilátoru, který je tichý i při vysokých otáčkách, má kotel tichý chod a hodí se tak nejen pro instalaci v rodinných domech, ale také v bytech, kde doslova splyne s interiérem. Tomu napomáhají i malé rozměry, díky kterým kotel prakticky přehlédnete.

K podstatným změnám došlo uvnitř kotle, který je nově osazen směšovacím ventilem s menšími rozměry a komponenty nízkou spotřebou elektrické energie.

Moderní a technicky nejvyspělejší kotel THERM
Moderní a technicky nejvyspělejší kotel THERM

Díky sdružené elektrodě hořákové stěny kondenzačního tělesa provádí kotel nepřetržitou optimalizaci procesu spalování tak, aby bylo dosaženo požadovaného tepelného komfortu i co nejnižší spotřeby energie.

Therm 25 je technicky nejvyspělejší řada v našem výrobním programu, disponuje moderní elektronikou s automatickou optimalizací vytápění. Předpokládáme, že najde široké uplatnění v českých domácnostech, čemuž jistě pomůže i cena, kterou se nám podařilo udržet pod hranicí 40 tisíc korun,” uvedl Milan Kubíček, obchodní ředitel společnosti Thermona.


THERMONA, spol. s r.o.
logo THERMONA, spol. s r.o.

Thermona, spol. s r.o. - český výrobce kotlů a kaskádových kotelen. Výrobní sortiment zdrojů tepla tvoří plynové kondenzační kotle i elektrické kotle určené jak pro domácnosti, tak i pro řešení vytápění a ohřevu TV bytových a průmyslových objektů - tzv. ...