Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Společnost PZP HEATING podpořila chladírenské odborné učiliště v Kostelci nad Orlicí

Žákům středního odborného učiliště v Kostelci nad Orlicí nově pomáhá ve výuce kompaktní tepelné čerpadlo vzduch-voda PZP ARCTIC Exclusiv HP3AWX06E, zapojené jako instalace v rodinném domě. K němu škola navíc dostala výukový modul s možností online diagnostiky simulovaných závad.



Chladírenské učiliště po modernizaci odborných učeben vybavilo jak teoretickou, tak i praktickou výuku. S přispěním Krajského úřadu Královéhradeckého kraje a místních firem se uskutečnil nákup sestav zařízení. Nejcennější investicí je kompaktní tepelné čerpadlo systému vzduch-voda PZP ARCTIC Exclusiv HP3AWX06E. Instalace je reálnou ukázkou zapojení v rodinném domě. K tomuto konceptu tepelného čerpadla dostala škola také výukový modul s možností online diagnostiky simulovaných závad. Na této zakázce se podílel samotný výrobce PZP HEATING a.s. zajímavou cenou a pomocí při montáži sestavy.

Se střední školou zemědělskou a středním odborným učilištěm chladicí a klimatizační techniky v Kostelci nad Orlicí spolupracujeme už řadu let. Působíme ve stejném regionu, studenti k nám do firmy chodí na výrobní praxi nebo u nás najdou brigádu v období prázdnin. Celá řada absolventů školy ve firmě dlouhodobě úspěšně působí i po ukončení studia. O studium se dále zajímají jejich děti nebo děti kolegů. Určitě tedy oboustranně stojí za vynaloženou námahu a úsilí, aby společná práce mohla dál pokračovat a absolventi přicházeli po ukončení studia do firmy co nejlépe připraveni pro praxi.

Jsme přesvědčeni o tom, že škola spoluprací s PZP HEATING získala silného a odborně erudovaného partnera s tradicí a dlouholetou praxí ve vývoji a výrobě tepelných čerpadel pro energeticky úsporné vytápění a ohřev vody. Spolupráce se realizuje jak dlouhodobými a trvalými aktivitami, jako jsou například součinnost při definování kompetencí absolventa školy nebo pomoc s vybavením odborné učebny pro praktickou výuku, tak i plánováním jednorázových aktivit, jako jsou přednáška odborníka ve výuce, stáž učitelů odborných předmětů ve firmě nebo program odborné exkurze a výrobní praxe pro studenty vyšších ročníků.


Společnost PZP HEATING a.s. je výrobní firma s téměř 25letou tradicí ve vývoji a výrobě tepelných čerpadel a chladicích zařízení. Především v oblasti tepelných čerpadel získala dominantní postavení na domácím trhu a prostřednictvím obchodních partnerů dodává své výrobky na celý evropský trh, především pak do Německa, Švýcarska a Rakouska. Výrobky se značkou PZP jsou známé vynikajícími technickými parametry a vysokou spolehlivostí.

Od roku 2014 je PZP HEATING dceřinou společností významného německého výrobce v oblasti vytápěcí a sanitární techniky Kermi GmbH a obě společnosti patří do švýcarského koncernu AFG Arbonia Forster Holding AG s celosvětovou působností. PZP HEATING je v rámci koncernu specializované centrum pro výzkum, vývoj a výrobu tepelných čerpadel všeho druhu.


PZP HEATING a. s.
logo PZP HEATING a. s.

Největší výrobce tepelných čerpadel v České republice již 30 let. Nabízí kompletní sortiment tepelných čerpadel, tzn. systémy vzduch-voda, země-voda a voda-voda. Zařízení jsou postavena na bázi nejvyšší kvality a z tohoto důvodu je na ně poskytována plná ...