Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová tepelná čerpadla PZP pro rodinné domy

Na letošním mezinárodním veletrhu Aqua-therm jsme představili hned několik novinek v sortimentu tepelných čerpadel vzduch-voda a země-voda. Jedná se jak o zcela nové výrobky, tak i o produkty, které jsou již v nabídce z minulých let, nyní byly však v zájmu udržení vysokého standardu kvality inovovány.

Sen žít a bydlet v rodinném domě se stává skutečností pro stále vyšší počet lidí. Na výstavbu a technické zařízení domů a bytů jsou kladeny stále vyšší nároky. Do popředí se dostává i otázka optimální tepelné pohody v domě, snižování nákladů a bezobslužný provoz. Mezi zdroji vytápění, ohřevu užitkové a bazénové vody se stále více prosazují tepelná čerpadla.

Tepelné čerpadlo je ekologickým energetickým zdrojem, který teplo z okolí (vzduch, země, voda) dokáže převést na vyšší teplotní úroveň a dále využít. Výhradní předností oproti jiným zdrojům je kladný poměr dodané a vyrobené energie. To se projeví vysokými úsporami za nakupované energie ve srovnání s jinými konvenčními zdroji tepla. Dalším významným důvodem, proč si pořídit tepelné čerpadlo, je jeho naprosto bezobslužný provoz.

V rodinných domech tepelná čerpadla významně snižují jejich energetickou náročnost a mohou zde zajistit pobytový komfort jednak vytápěním v zimě, ale také chlazením v letních měsících. Ohřev teplé vody je samozřejmostí a s čerpadly lze zajistit i řízenou výměnu vzduchu. To vše tepelná čerpadla, jako univerzální zdroje obnovitelné energie, zvládnou.

Společnost PZP HEATING a.s. je výrobní firmou s dominantním postavením na domácím trhu a za téměř 25 let působení přesně víme, jaká technická řešení fungují a co můžeme zájemcům o tepelné čerpadlo doporučit.

Tepelné čerpadlo vzduch-voda ECONOMIC

Poměrně rozsáhlé inovace se dočkala řada tepelných čerpadel vzduch-voda ECONOMIC. Tato čerpadla uvádíme na trh v novém designu a modernizován byl také chladicí okruh pro dosažení maximální optimalizace provozu zařízení.

Rozšířením roztečí lamel bylo dosaženo menšího odporu vzduchu, tím i snížení hlučnosti a efektivnějšího odtávání výparníku. Tepelná čerpadla ECONOMIC jsou dodávána buď s komfortním řídícím elektrorozváděčem nebo bez něj a ve výkonech 6 až 14 kW.

 

Druhou z novinek je tepelné čerpadlo vzduch-voda COOL, které je určeno pro vytápění a chlazení v moderních novostavbách.

Tepelná čerpadla COOL Vám nabízíme ve výkonové řadě od 6 do 17 kW. K hlavním výhodám těchto zařízení patří kromě funkce chlazení jednak vynikající energetické parametry vyjádřené vysokým topným faktorem a také rychlá a snadná montáž, což výrazně snižuje náklady na celkovou investici. Součástí dodávky je elektrický rozváděč s velkým grafickým displejem. Další možnosti ovládání a nastavení parametrů na dálku jsou prostřednictvím chytrých technologií typu smartphone, tablet apod.

 
Tepelné čerpadlo vzduch-voda DYNAMIC

Úplnou novinkou v sortimentu je špičkové tepelné čerpadlo vzduch-voda DYNAMIC. Díky invertorové technologii se výkon tepelného čerpadla přizpůsobuje přesně potřebě tepla. Tím dochází k rovnoměrnějšímu energeticky efektivnějšímu provozu, který se přesně orientuje podle spotřeby tepla v objektu.

Vysoké efektivity dosahuje nejenom řízením výkonu kompresoru, ale také přizpůsobením otáček ventilátoru a oběhového čerpadla. Velmi tichého chodu je dosaženo speciálně navrženými lamelami, použitím ultratichého EC ventilátoru a díky dokonale akusticky izolované kompresorové části. Nastavení parametrů tepelného čerpadla a topného systému je prostřednictvím sedmi palcového dotykového displeje snadné a intuitivní. Tepelná čerpadla DYNAMIC jsou svými výkony vhodná pro objekty s tepelnou ztrátou od 2 do 20 kW. Podle nové směrnice ErP tato tepelná čerpadla dosahují energetické třídy A+++.

 
Tepelné čerpadlo země-voda TERRASMART

Tepelná čerpadla země-voda TERRASMART uvádíme na trh v novém designu ve výkonech 5 až 15 kW. Při konstrukci výrobku jsme se snažili o co největší jednoduchost, univerzálnost a nadčasový design.

Použit je výkonný japonský kompresor Mitsubishi Scroll, který výrazně snižuje spotřebu elektrické energie. Se zabudovanými elektronicky řízenými oběhovými čerpadly a integrovanými pružnými hadicemi pro přímé připojení potrubí, je toto zařízení připraveno pro jednoduchou instalaci. Tepelné čerpadlo jsme navíc doplnili o programovatelný univerzální výstup pro řízení doplňkového zdroje tepla.

Sladěním všech použitých komponentů bylo dosaženo vysoké provozní spolehlivosti a efektivnosti při udržení příznivé ceny tepelného čerpadla.

 

Tepelná čerpadla PZP nabízejí uživatelům komfortní vytápění nebo chlazení a přípravu teplé vody s minimálními provozními náklady. Moderní konstrukce, použití kvalitních komponentů a rovněž vzhled výrobků, který je koncipován v typické linii charakteristické pro produkty PZP HEATING a.s., řadí tato tepelná čerpadla na špičku ve své kategorii.

V případě Vašeho zájmu o tepelná čerpadla PZP neváhejte navštívit naše webové stránky www.tepelna-cerpadla-pzp.cz. Po zadání poptávky Vám tým našich techniků zdarma vypracuje návrh systému včetně cenové nabídky.


PZP HEATING a. s.
logo PZP HEATING a. s.

Největší výrobce tepelných čerpadel v České republice již 30 let. Nabízí kompletní sortiment tepelných čerpadel, tzn. systémy vzduch-voda, země-voda a voda-voda. Zařízení jsou postavena na bázi nejvyšší kvality a z tohoto důvodu je na ně poskytována plná ...