Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Podzimní akce - kotle Vitopend a Vitodens včetně jejich sestav za akční ceny

Pro období vrcholu topenářské sezóny od 20. srpna do 15. prosince 2012 jsme připravili mimořádnou akční nabídku těch nejprodávanějších kotlů a balíkových sestav z našeho produktového portfolia. Jde o nástěnné plynové kotle Vitopend 100-W a 111-W a nástěnné plynové kondenzační kotle Vitodens 100-W, 111-W, 200-W a 222-W.

Navíc je ke všem kondenzačním kotlům Vitodens do 35 kW možno získat pětiletou záruku ve spojení s komplexními službami při podepsání servisní smlouvy. Konečný uživatel tím získává nejen prodlouženou záruku na svoje zařízení, ale i nadstandardní služby při údržbě svého moderního kondenzačního kotle.

Rovněž jsme výrazně upravili ceny odtahových systémů, abychom umožnili zajistit tu nejvyšší kvalitu a spolehlivost montáže s originálním odtahovým systémem Viessmann. K tomu účelu jsme připravili publikaci TopTechnika jako návod pro instalaci odtahových systémů s tipy a radami pro co nejlepší zajištění spalinové cesty.



VITOPEND 100-W, 10,5 až 24,8 kW
Nástěnný plynový kombinovaný kotel s modulovaným atmosférickým hořákem - pro provoz závislý / nezávislý na vzduchu v místnosti

Vitopend 100-W je díký svým malým rozměrům mimořádně nenáročný na prostor a je možné jej bez problémů nainstalovat třeba i do stříní a výklenků, například v odkládacích prostorech, koupelnách nebo kuchyní – nejsou potřebné žádné boční servisní odstupy.


VITOPEND 111-W, 10,5 až 24,0 (30,0) kW
Kompaktní plynový kotel pro vytápění místností a ohřev pitné vody pro provoz nezávislý / závislý na vzduchu v místnosti

Jednoduchá adaptace na stávající instalace díky vzdálenosti přípojek od stěny – 125 mm. Velmi snadný servis a údržba Přípoje jsou umístěny vpředu, takže lze ke všem komponentům, které jsou důležité z hlediska údržby, jednoduše přistoupit zepředu a vyměnit je. Jeden z nejmenších a nejtišších plynových nástěnných přístrojů v tomto produktovém segmentu.


VITODENS 100-W, 6,5 až 35,0 kW
Nástěnný plynový kondenzační kotel s modulovaným válcovým sálavým hořákem MatriX a nerezovým tepelným výměníkem Inox-Radial pro provoz závislý/nezávislý na vzduchu v místnosti.

Díky kompaktním rozměrům a minimálnímu provoznímu hluku se dá snadno začlenit do obytného prostoru. Dlouhá doba životnosti díky síťce MatriX z ušlechtilé oceli.

S topnou plochou Inox-Radial z kvalitní a silnostěnné nerezavějící ušlechtilé oceli poskytuje kotel Vitodens 100-W velkou spolehlivost a trvale vysoké využití kondenzačního účinku. Hladké plochy tepelného výměníku z ušlechtilé oceli umožňují dlouhé intervaly mezi údržbou na základě samočisticího účinku.


VITODENS 111-W, 6,5 až 35,0 kW
Plynový kondenzační kotel s integrovaným nabíjecím zásobníkem z ušlechtilé oceli

Nástěnný plynový kondenzační kotel Vitodens 111-W je ideální pro použití v bytě nebo rodinném domě. Dá se bez problémů montovat ve výklenku v koupelně nebo na stěnu v technické místnosti domu. Vitodens 111-W se dá instalovat i nad pracovní deskou, pračkou nebo sušičkou.

  • Účinnost až 97 % (HS)
  • Robustní hořák s dlouhou životností
  • Komfortní regulace s integrovaným diagnostickým systémem
  • Snadná údržba a servis
  • Možnost prodloužení záruky se servisní smlouvou na 5 let!

VITODENS 200-W, 4,8 až 35,0 kW
Plynový kondenzační kotel

Nástěnný plynový kondenzační kotel Vitodens 200-W je k dostání jako topné zařízení s odděleným zásobováním TV a do výkonu 35kW jako kombinované zařízení s integrovaným průtokovým ohřívačem. Topení a příprava teplé vody jsou v tom případě k dispozici na minimálním prostoru. Mimořádně snadná údržba a servis


VITODENS 222-W, 4,8 až 35,0 kW
Plynový kompaktní kondenzační kotel s integrovaným nabíjecím zásobníkem z ušlechtilé oceli

U kotle Vitodens 222-W se musí vyzdvihnout zejména vysoký komfort přípravy teplé vody. Plynový kondenzační kotel má zabudovaný nabíjecí zásobník z ušlechtilé oceli s objemem 46 litrů. Toto množství je během odběru teplé vody srovnatelné se zásobníkem teplé vody s objemem 150 litrů, který je umístěn odděleně.

Vše pod kontrolou

Dálková ovládání Viessmann mají jednoduchou a intuitivní obsluhu a poskytnout kdykoliv rychlý přehled o topném zařízení.


  • Vitotrol 200A (sběrnice KM-BUS) - k nastavení pro jeden topný okruh
  • Vitotrol 300A (sběrnice KM-BUS) - k nastavení jednoho, dvou nebo až tří topných okruhů
  • Vitotrol 200 RF (bezdrátový) - dálkové ovládání s integrovaným bezdrátovým vysílačem pro provoz s regulací Vitotronic 200, k nastavení pro jeden topný okruh
  • Vitotrol 300 RF - dálkové ovládání s integrovaným bezdrátovým vysílačem pro provoz s regulací Vitotronic 200, k nastavení jednoho, dvou nebo až tří topných okruhů pomocí barevného dotykového displeje

Datová komunikace

Program TeleControl od firmy Viessmann poskytuje inteligentní řešení pro datovou komunikaci s topnými systémy a domovní technikou.

  • Vitocom 100, typ LAN1 - dálkové ovládání topných zařízení prostřednictvím internetu s IP-sítí (LAN) s routerem DSL, kompaktní zařízení pro nástěnnou montáž
  • Vitotrol App - pro dálkové ovládání topných zařízení ve spojení s Vitocom 100, typ LAN1, obsluha probíhá prostřednictvím iPhonu, iPadu nebo iPodu
  • Vitocom 100 typ GSM bez SIM karty - určen pro dálkovou kontrolu topného zařízení a na dálkové ovládání topného zařízení přes mobilní telefonní sítě GSM

VIESSMANN, spol. s r.o.
logo VIESSMANN, spol. s r.o.

Kompletní program Viessmann nabízí individuální řešení s efektivními systémy v nejvyšší kvalitě pro všechny oblasti použití a energetické zdroje - vytápění, průmyslové energetické systémy, chladicí systémy.