Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

JUNKERS Tipy pro topenáře (XIV)

Potřebujete opravdu malý plynový kotel s vysokým komfortem teplé vody na více místech současně? Junkers nabízí kondenzační CerapurAcu a „klasický“ CeraclassAcu Comfort.

Projektant ústředního topení a nakonec i mnohá topenářská firma je často postavena před nelehký úkol. Konečný zákazník požaduje do relativně malého bytu vytápění ÚT s plynovým kotlem se zajištěním ohřevu TV umístěným z prostorových důvodů v koupelně nebo v předsíni. Druhým požadavkem zákazníka je ovšem nadstandardní dodávka TV a to z nejrůznějších důvodů - větší vana, zásobování více odběrných míst současně bez snížení či kolísání teploty vody, delší rozvody a možnost případné řízené cirkulace. Zkrátka ideální stav pro sestavu závěsného kotle na zdi a pod ním postaveného 120 či 160 litrového zásobníku. Je zde ale malý problém, zákazník podstavný zásobník odmítá z prostorových důvodů. On se totiž již rozhodl, že „tam bude pračka“ a vyřešte to jinak.

Junkers může i pro tento případ nabídnout buď plynový kondenzační kotel CerapurAcu, nebo „klasický“ závěsný kotel v provedení s odtahem do komína nebo i nuceným odtahem turbo s názvem CeraclassAcu Comfort. Ve všech případech jde o kotel s vestavěným stratifikačním ( vrstveným ) nerezovým zásobníkem o objemu 42 litrů.

Použití některého z výše uvedeného kotle splní všechny požadavky :

a) rozměry závěsného kotle včetně vestavěného zásobníku jsou kompaktní
    Š x V x H = 600 x 890 x 482 mm,
b) zásobník je v provedení nerez což zaručuje jeho dlouhou životnost,
c) kotel může dodávat až 481 litů vody za hodinu o teplotě 60 stupňů Celsia, popřípadě až 688 litrů o teplotě 45 stupňů Celsia.

CerapurAcu, Ceraclass Acu Comfort

Rychlá a jednoduchá instalace ve dvou krocích


Vyšší komfort přípravy teplé vody

Lepší komfort teplé vody v porovnání s konvenčním kotlem s nepřímo ohřívaným zásobníkem (75-90 l) a nebo s kombinovaným kotlem.

Teplá voda s teplotou na výtoku při odběru 12 l/min a studená voda s teplotou na přítoku 10 oC

Žádný zásobník teplé vody však není bezedný a dříve či později se vyčerpá. Naše kotle Cerapur ACU a Ceraclass ACU komfort se „nevyčerpají“ nikdy mohou do „nekonečna“ dodávat vodu o teplotě cca 40 stupňů Celsia na jedno odběrové místo.

Splnit přání zákazníka je základním cílem značky Junkers celosvětově zachycené mottem „Chytrá řešení pro individuální komfort“. Použití tohoto výrobku umožní i Vám splnit výše specifikované požadavky Vašeho zákazníka na dobré technické řešení a přitom zvýšit Vaši image v jeho očích.

PROJEKČNÍ PODKLADY JUNKERS


Bosch Termotechnika s.r.o. - obchodní divize Bosch Junkers
logo Bosch Termotechnika s.r.o. - obchodní divize Bosch Junkers

Tepelná čerpadla, klimatizace, plynové kondenzační kotle, atmosférické kotle, elektrokotle, plynové průtokové ohřívače, zásobníky TUV, regulace, solární systémy.