Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

JUNKERS Tipy pro topenáře (XIII) - Tichý provoz a nejvyšší komfort průtokového ohřevu teplé vody

U kotlů s minimálními rozměry pro umístění do obytných prostor je velmi důležitý tichý provoz. CeraclassEXCELLENCE - tichý chod díky moderní zvukové izolaci. Nastavitelné individuální zásobování teplou vodou pomocí tlačítka COM/ECO umožní 3hvězdičkový komfort teplé vody i úspory. Konstantní teplota vody i při odběru z více míst.

Plynový závěsný kotel, který je mistrem ve své třídě: nabízí vysokou úroveň komfortu vytápění a ohřevu teplé vody v kombinaci s vysokou efektivitou. Vyrábí se ve variantách pouze pro vytápění (s možností připojení nepřímo ohřívaného zásobníku) nebo pro vytápění s průtokovým ohřevem vody.

Díky svému novému designu, svým rozměrům a velmi tichému provozu s hlučností do 38 dB, můžeme kotle CeraclassExcellence bez obav umístit v obytných prostorách. Kotle Junkers Ceraclass Excellence s novou řídící jednotkou Boch Heatronic® III ve spojení s novou řadou regulací tak tvoří celek, který svými novými přednostmi a vlastnostmi zcela jistě přesvědčí všechny zákazníky o správné volbě.

Optimální propojení se solárními systémy

Pro optimální kombinaci plynových spotřebičů se solární energií jsme vyvinuli u firmy Junkers revoluční systém řízení. Patentovaný systém algoritmů vypočítává očekávané množství slunečního záření a redukuje tak již předem spotřebu plynu. Dává přitom solární energii jednoznačnou prioritu. Výsledkem tohoto pokrokového algoritmu řízení a regulace je až o 15 % nižší spotřeba plynu. Funkce potřebné pro solární systémy jsou zahrnuty v regulátoru a automaticky se aktivují při připojení solárních komponentů.

Ceraclass Excellence v kombinovaném provedení pak může dohřívat teplou vodu předehřátou v solárním zásobníku. Aby kotel necykloval a neměnila se výstupní teplota teplé vody musí kotel reagovat velice rychle na teplotu vstupní vody a ve velice krátkých časech měnit výkon Přizpůsobení pro tento druh provozu opět navolíme na Bosch Heatronic® III.

Kombinované kotle CeraclassExcellence pro vytápění a průtokový ohřev teplé vody, označené ZWC 24-3 MFK/A ohřívají teplou vodu ve výkonném deskovém výměníku na velmi vysoké úrovni a zaručují stálost navolené teploty na výstupu teplé vody z kotle. Kotle jsou vybavené funkcí komfortního předehřevu TV a nabízí tři volitelné režimy umožňující získat TV okamžitě nebo v průběhu několika sekund. Splňují tak vysoké nároky na přípravu teplé vody a to vše je zařadilo do komfortní třídy označené třemi hvězdičkami, podle směrnice EU 92/42/EC respektive EN 13203.

Kotle CeraclassExcellence s označením ZSC o výkonu 24, 28, 35 kW slouží pro vytápění nebo zajistí ohřev TV v doplněném nepřímo ohřívaného zásobníku. Mezi výhody tohoto ohřevu patří možnost napojení cirkulačního okruhu, instalace více odběrných míst a trvalá zásoba TV v izolovaném zásobníku, což znamená snížení počtu startů kotle, a tím i snížení spotřeby plynu.

PROJEKČNÍ PODKLADY JUNKERS
Plynové závěsné kotle pro vytápění a přípravu teplé vody


Bosch Termotechnika s.r.o. - obchodní divize Bosch Junkers
logo Bosch Termotechnika s.r.o. - obchodní divize Bosch Junkers

Tepelná čerpadla, klimatizace, plynové kondenzační kotle, atmosférické kotle, elektrokotle, plynové průtokové ohřívače, zásobníky TUV, regulace, solární systémy.